אוכל
אוכל
מתכונים טבעוניים

סטייק פורטבלו

מנה מפתה של פטריות בשרניות וטריות, מושרות במרינדה וצלויות על הגריל

|לא על החסה לבדה| פורסם21:58
על האש טבעוני, סטייק פורטבלו (צילום: נופר יערי, לא על החסה לבדה)
צילום: נופר יערי, לא על החסה לבדה
Rating:4.5282reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • פטריות פורטבלו גדולות, בשרניות וטריות – כמספר הסועדים, או כמה שרוצים

למרינדה:

  • 1 כוס שמן זית
  • כמה שיני שום כתושות (במקרה הזה פרסתי גבעול של שום ירוק)
  • חופן נדיב מאוד של עלי תימין טריים
  • מלח לפי הטעם (אני ממליצה לשים בנדיבות)
  • קצת פלפל שחור
  • קצת פפריקה מתוקה
  • 1-2 כפות סילאן

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל חומרי המרינדה.

2מסירים את רגלי הפטריות.

3מברישים את הפטריות בנדיבות במרינדה משני הצדדים, ומניחים על המנגל כשהחלק הפנימי (איפה שהייתה הרגל) כלפי מעלה. אחרי כמה דקות הופכים, ומשאירים לעוד 2-3 דקות או עד שהפטרייה מפסיקה להיות ספוגית והופכת לבשרנית.

* חשוב לא להרוג אותן לגמרי, שלא יהפכו לסוליה או יצטמקו לחלוטין.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il