מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

מדור האוכל של מאקו מביא ידע קולינרי מעשי שנבנה משנים של ניסיון, ניסוי וטעייה במטבח. המתכונים והטיפים נכתבים ונבדקים על ידי עורכי אוכל ואנשי מקצוע, מתוך היכרות עמוקה עם חומרי גלם, טכניקות בישול והמטבח הישראלי. זהו מקור שמחבר בין מקצוענות קולינרית לבישול יומיומי אמין ונגיש.

mako
פרסומת

פתיתי קוסקוס עם ירקות סתיו

פתיתים עגולים עם ירקות שורש עונתיים ופרמזן. תענוג בטעם ובמרקם

בני בן ישראל
מאסטר שף
פתיתים בירקות שורש
פתיתים בירקות שורש|תמונת AVI: mako
הקישור הועתק

זמן עבודה

עשרים דקות

זמן כולל

45 דקות

רמת קושי

כל אחד יכול

המרכיבים

טבלת המרות

(2 מנות)

  • 200 גרם פתיתים
  • חצי ליטר ציר עוף
  • 1 סלק
  • 1 ארטישוק ירושלמי
  • 1 גזר
  • 50 גרם דלעת
  • 1 פלפל חריף
  • 50 גרם גבינת פרמזן
  • צרור כוסברה

אופן ההכנה

01

מבשלים את הפתיתים עם ציר העוף בהתאם להוראות היצרן ומקררים.

02

אופים בתנור בחום בינוני-גבוה (200 מעלות) את הסלק והארטישוק הירושלמי חתוכים לקוביות, עד שהם מתרככים (הארטישוק הירושלמי כרבע שעה והסלק חצי שעה). מאדים במחבת עם מחמאה גזר ודלעת.

03

מטגנים מעט פלפל צ'ילי בשמן זית. מוסיפים למחבת את הפתיתים עד לציפוי עדין בשמן והפרדה של הפתיתים. מוסיפים את הדלעת, הסלק, הגזר והארטישוק הירושלמי. מפזרים כוסברה מלמעלה ופרמזן מגורד.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!