1 מחממים תנור ל-200 מעלות, חום עליון-תחתון.
2 משמנים תבנית אפייה ומסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בשכבה אחידה.
3 מערבבים בקערה את האורז עם הבצל והסלרי ומפזרים על תפוחי האדמה. מלמעלה מסדרים את שוקי העוף.
4 מערבבים היטב את כל מרכיבי תערובת התיבול ושופכים על האורז. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים בעדינות, כדי לוודא שהם מגיעים גם לתחתית התבנית.
5 מכסים את התבנית בנייר אפייה רטוב ועליו נייר אלומיניום ומכניסים לתנור לשעה וחצי.
6 מסירים את נייר האפייה ונייר האלומיניום ומחזירים לתנור לעוד 15 דקות, להשחמה.
** אפשר להוסיף בין תפוחי האדמה פרוסות גזר או פלפל אדום.
עוף עם אורז ותפוחי אדמה של חנושה | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
תכף תהיה פה תבנית מהחלומות. עוף, אורז ותפוחי אדמה | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
הופה! | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
לעוד מתכונים מטריפים של חנושה
בתיאבון!