
לזניה כרוב טעימה ומשביעהבואו נעשה עסק: אתם לא תספרו לאיטלקים שהכנו לזניה מעלי כרוב, ואנחנו נשתף אתכם במתכון שיוציא לכם מנה טעימה בשיגעון, מזינה ובריאה וממש ממש קלה להכנה. דיל? |
המצרכים (4 מנות):(לתבנית מלבנית בגודל 24*30):
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 חותכים ומסירים את בסיס הכרוב ומקלפים בעדינות את העלים. אין צורך לבשל את הכרוב לפני וזה בסדר גמור אם הוא נקרע קצת. 3 מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים בשר טחון ומפוררים אותו היטב בעזרת כף עץ. 4 מוסיפים עגבנייה מגוררת, רסק עגבניות, מלח, פלפל שחור ופפריקה. מערבבים היטב. 4 מניחים 2 שכבות עלי כרוב בתבנית מלבנית. מניחים עליהם שכבה מתערובת הבשר. ממשיכים לשכבה נוספת של כרוב ומעליה בשר וכן הלאה, כ-2-3 שכבות דקות יחסית כשהשכבה העליונה היא כרוב. 5 מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב ומוזגים מעל הלזניה. 6 מכסים את התבנית בנייר אפייה ועליו נייר כסף ומכניסים לתנור למשך שעה ורבע עד לריכוך מלא של הכרוב. מסירים את הכיסוי ואופים 15 דקות נוספות עד שהלזניה מקבלת גוון שחום. 7 מוציאים מהתנור, ממתינים שהלזניה תתייצב מעט ומגישים. לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב או בטיקטוק המהמם שלה
לזניה כרוב. יש בשר, יש שכבות, מדובר בלזניה! | צילום:
יעל קצב
לזניה כרוב. תראו איזו יפה | צילום:
יעל קצב
לזניה כרוב. שילוב בין המאפה האיטלקי לכרוב ממולא | צילום:
יעל קצב
בתיאבון!
|