אוכל
אוכל
שונות

טרין אנטיפסטי וגבינת עיזים

ישנן מנות שמשתלבות נפלא עם כל ארוחה, ואפילו עם כל סנדוויץ וזו אחת מהן

|mako אוכל| פורסם22:13
Rating:51reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 2 גמבות אדומות גדולות שרופות על אש, נקיות מקליפתן
  • 2 פלפלים צהובים גדולים שרופים על אש, נקיים מקליפתם
  • 1 חציל חתוך לפרוסות
  • 1 קישוא עגול חתוך לפרוסות
  • 12 שיני שום אפויות בקליפתם במעט שמן זית - נקיות מקליפה ומעוכות לפירה גס
  • 1 חבילת סנט מור מחולקת לשמונה חלקים שווים
  • פלפל
  • קצח
  • 16 עלי בזיליקום גדולים
  • 2 כוסות עלי רוקט טריים ונקיים
  • מלח ים
  • מעט קצח

לרוטב

  • פלפל שחור
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/3 כוס חומץ בלסמי
  • כף סויה
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כף לימון

אופן ההכנה:

עלות המנה: 56 שקלים

1חותכים 4 פרוסות חציל ו-4 פרוסות קישוא. מורחים אותן בשמן זית ומתבלים במעט מלח ופלפל. קולים על מחבת פסים למספר דקות.

2קורצים מהפלפלים האדומים והצהובים 4 עיגולים מכל אחד לגודל של טבעת החיתוך (רינג).

3מצפים את חתיכות הסנט מור בפלפל שחור גרוס גס וקצח. מעצבים כל חלק בלישה לגודל הדומה לטבעת הרינג.

4על מגש מרופד בנייר אפיה, מניחים במרווח את טבעות הרינג וממלאים בצורה הבאה: בתחתית כל רינג נניח עיגול של גמבה קרוצה, מניחים את גבינת הסנט מור המפולפלת ואופים כ 5 דקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות.

5מוציאים מהתנור וממשיכים במילוי: על הגבינה החמה מניחים פרוסת חציל, עלי בזיליקום, כפית ממחית השום האפוי, תוספת של הגבינה ומכניסים לתנור לעוד 5 דקות.

6בינתיים מכינים את הרוטב: בקערה קטנה מערבבים: שמן זית, חומץ בלסמי, סויה, לימון, שום כתוש ופלפל שחור.

7מוציאים מהתנור וממשיכים להרכיב על הגבינה החמה מניחים פרוסת קישוא, עלי רוקט טריים ופרוסת פלפל צהוב. מהדקים קלות בעזרת לחיצה עם כף על הפלפל הצהוב העליון.

אופן הגשה:

בעזרת מרית מעבירים כל טרין לצלחת אישית, מסירים בעדינות את הרינג, מזליפים מהרוטב על הטרין ומעט על הצלחת, זורים מעט מלח ים מעל ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il