אוכל
אוכל
שונות

תפוחי אדמה בפיתה

המתכון למנה המיתולוגית של אייל שני - מעדן מהביל ומענג של פחמימות בריבוע, שכל ביס בו נפלא יותר מקודמו

|מבשלים ביחד| פורסם15:31
תפוחי אדמה בפיתה (תמונת AVI: mako)
Rating:4.538reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה לבנים
  • 1 חבילה מלח גס
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח ים
  • 2 גביעי שמנת חמוצה של פעם
  • 4 פיתות

אופן ההכנה:

1מביאים לרתיחה סיר עם מים, כף מלח ותפוחי האדמה (בקליפתם) ומבשלים את תפוחי האדמה עד שהם 80% מוכנים - מצב שבו מזלג ננעץ בהם כמעט בקלות.

2מסדרים את תפוחי אדמה על מגש אפייה שסודר מראש עם המון מלח גס. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ-20 דקות.

3חוצים את תפוחי האדמה ומעבירים את בשרם לקערה, יוצקים מעליהם את שמן הזית, מפזרים מעט מלח ים ומערבבים ביד. זהירות חם מאוד!

4מורחים שמנת חמוצה בפיתה, מכניסים את בשר תפוחי האדמה ואוכלים מיד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il