אוכל
אוכל
שונות

כדורי גבינה מטוגנים ברוטב צזיקי

כדורים פריכים מבחוץ ומותכים מבפנים, שוחים ברוטב יוגורט ומלפפון. תענוג שלא תרצו לוותר עליו

|mako אוכל| פורסם12:41
Rating:4.7169reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לכדורי הגבינה:

  • 500 גרם גבינת כנען
  • 50 גרם פתיתי פרמזן
  • 100 גרם פתיתי גבינה צהובה
  • 50 גרם גבינת שמנת
  • 100 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 2 ביצים
  • מלח ופלפל שחור

לציפוי:

  • קמח
  • 2 ביצים, טרופות
  • פירורי פנקו
  • שמן לטיגון עמוק

לרוטב יוגורט:

  • 1 גביע יוגורט טבעי (200 מ"ל)
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • 3 שיני שום
  • 2 מלפפונים ירוקים
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל המצרכים של כדורי הגבינה, עד קבלת תערובת אחידה.

2מגלגלים מהתערובת כ-30 עד 35 כדורים בקוטר 2 ס"מ. מגלגלים את הכדורים בקמח, טובלים בביצים הטרופות ומגלגלים בפירורי הפנקו. מטגנים בשמן עמוק עד קבלת גוון זהוב, ומוציאים בעדינות לנייר סופג. חשוב מאוד לא להתעסק עם הכדורים בזמן הטיגון. אם המעטפת תיפצע הגבינה תיזל החוצה, וחבל.

3הרוטב: מערבבים את היוגורט עם השמנת החמוצה. כותשים את שיני השום ומוסיפים.

4חוצים את המלפפונים לאורך, ואז שוב לרבעים. מוציאים את הגרעינים בעזרת סכין (כדי שלא יגירו נוזלים לתוך הרוטב), חותכים את המלפפונים לקוביות קטנטנות ומוסיפים לתערובת היוגורט. ממליחים ומפלפלים.

5מגישים את כדורי הגבינה, בעודם חמימים, עם הרוטב.

>> לעוד מתכונים טעימים, מטוגנים ופשוטים להכנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il