אוכל
אוכל
שונות

כבד קצוץ לארוחת החג

זיכרונות ארוחת החג לא שלמים בלי טעם הכבד הקצוץ. מתכון מצוין לשולחן החג

|mako אוכל| פורסם16:58
120 הקלאסיקות של שי-לי - כבד קצוץ (צילום: דן לב, 120 הקלאסיקות של שי-לי, הוצאת דיאלוג-הפצות)
צילום: דן לב, 120 הקלאסיקות של שי-לי, הוצאת דיאלוג-הפצות
Rating:4.9102reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • קילו כבד נקי
  • שלוש כפות שמן קנולה
  • 3 בצלים גדולים חתוכים גס
  • 5-6 ביצים קשות חתוכות
  • מלח
  • פלפל
  • מטחנת בשר או לחלופין מג'ימיקס
  • מחבת
  • כף גדולה ומחוררת
  • כלי מתכת להכשרת הכבדים
  • כף עץ לערבוב
  • קרש חיתוך
  • סכין חיתוך
  • סיר לבישול הביצים

אופן ההכנה:

1מתחילים בהכשרת הכבדים: מניחים בכלי מתכת את הכבדים על אש נמוכה, עד שהם מגירים את הדם.

2מחממים מחבת עם מעט שמן קנולה, מוסיפים את הבצל ומטגנים. כשהבצל מזהיב, מוסיפים את הכבדים עד שהם משנים צבע.

3מוסיפים את הביצים הקשות ומערבבים עם הבצל והכבדים עד שהם רכים ומדיפי ניחוחות טובים.

4מוציאים בכף מחוררת ומעבירים דרך מכונת בשר (מעדיפים כבד במרקם גס? קצצו אותו בסכין).

5מעבירים לקערה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il