אוכל
אוכל
שונות

אנטרקוט על מצע טנזיית פתיתים אפויים קוסקוס 3 צבעים

נתח בשר עסיסי, מוגש על ערימה נאה של פתיתים צבעוניים בצורת קוסקוס ופירות יבשים

אנטרקוט על מצע טנזיית פתיתים אפויים קוסקוס 3 צבעים (צילום: דן פרץ, בית הספר הגבוה לקולינריה - בישולים)
צילום: דן פרץ, בית הספר הגבוה לקולינריה - בישולים
Rating:56reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (10 מנות):

  • 4 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
  • 1/2 ק"ג פירות יבשים מעורבים: משמשים, צימוקים, שזיפים, תאנים, תמרים וכו’, חתוכים לקוביות קטנות
  • סוכר חום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • קינמון
  • 1/2 ק"ג פתיתים אפויים קוסקוס 3 צבעים, מבושלים על פי הוראות היצרן.
  • שמן זית
  • 10 נתחי אנטרקוט טרי 350 גרם
  • ייו אדום יבש

אופן ההכנה:

1מתחילים עם טנזיית הפתיתים: מטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את מגוון הפירות היבשים ומטגנים יחד עם הבצל, עד לזיגוג מלא.

2מוסיפים מעט סוכר חום ומקרמלים את הפירות היבשים. מדללים את התערובת עם יין אדום איכותי. מתבלים במלח, בפלפל שחור גרוס ובקינמון על פי הטעם.

3יוצקים את התערובת על גבי הפתיתים או מערבבים עם הפתיתים.

4ממשיכים להכנת האנטרקוט: מחממים שמן זית לחום גבוה מאוד. מטגנים את הסטייק משני הצדדים עד לדרגת ריכוך מדיום-וול.

5ממיסים משקע עם יין אדום ומצמצמים מעט.

6הגשה: מניחים את האנטרקוט על גבי תבשיל טנזיית הפתיתים ויוצקים את היין המצומצם על גבי הסטייק. מתבלים במעט מלח גס ופלפל שחור גרוס.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il