1מחממים תנור ל-180 מעלות.
2טורפים את הביצה ומוסיפים אליה את העירית. מפוררים את הגבינה לתוך התערובת, מוסיפים את רצועות הפלפל האדום ומערבבים.
3משמנים תבנית מאפינס או מיני מאפינס מסיליקון ומוזגים את התערובת. שימו לב שיש למלא את השקע עד כדי שני שליש מגובהו מכיוון שהמאפין תופח מאוד באפייה ויורד מעט לאחר צינון.
4אופים 30 דקות או עד שהמאפין זהוב מאוד, תפוח, ויציב למגע. מוציאים את התבנית ומצננים כחמש דקות לפני שמחלצים את המאפינס מהתבנית.
להכנת פלפלים קלויים: משמנים מעט את קליפת הפלפלים ומניחים בתבנית במרכז התנור כאשר הגריל העליון דולק לחום מקסימלי. צורבים את הפלפלים כ-20 דקות, עד שהקליפה משחירה חלקית והפלפל מתרכך. מוציאים לכלי פלסטיק, סוגרים עם מכסה ומצננים כחצי שעה.