אוכל
אוכל
שונות

טורטיית בטטה ושיטאקה

לארוחה הזו יש טעם מקורי ומיוחד, והיא גם בריאה, גם מהירה להכנה וגם אפשר לקחת אותה טייק אווי ולאכול על הדרך. לנו זה נשמע מנצח

טורטיית בטטה ושיטאקי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.553reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (3 מנות):

  • 3 עלי טורטייה מקמח מלא

  • בטטה גדולה
  • 15 פטריות שיטאקה יבשות שהושרו במים חצי שעה
  • 2 כפות שמן זית
  • רבע כוס רוטב סויה
  • רבע כוס סילאן
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • חופן נבטי חמנייה

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים את הבטטה לכחצי שעה בתנור, עד שהיא מתרככת.

2מסננים, סוחטים וחותכים לרצועות את פטריות השיטאקה.

3במחבת קטנה מחממים מעט שמן ומטגנים מעט את רצועות הפטריות.

4בקערה קטנה מערבבים את הסויה והסילאן. מנמיכים את האש, מוסיפים את הרוטב לפטריות שבמחבת ומערבבים כ-3 דקות נוספות עד שהפטריות סופגות את הרוטב.

5מרכיבים את המנה: פותחים את הבטטה, פורסים ממנה רצועות ללא קליפה ומניחים במרכז הטורטייה. מסדרים מעל 5-6 רצועות של פטריות, 3 רצועות של בצל ירוק וחופן נבטי חמנייה. מקפלים את החלק התחתון לכיוון המרכז, סוגרים מצד אחד ומגלגלים לכיוון הצד השני.

ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

>> בשבוע שעבר הכנו מאפינס קישואים ומנגולד
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il