
קוסקוס טריפוליטאי בזעפרןקוסקוס שהוא כמו שלג - דק-דק, עדין-עדין והכי טעים שיש![]() צילום: יחסי ציבור |
המצרכים (8 מנות):
אופן ההכנה:1מוסיפים את השמן והמלח לסולת תוך כדי ערבוב בקערה גדולה. פותחים את הזעפרן במים חמים ומשהים לדקות אחדות. מוסיפים את הזעפרן הפתוח וכוס מים באופן הדרגתי לסולת, תוך כדי ערבוב בכף היד כדי שלא ייווצרו גושים. משהים את התערובת לחצי שעה, ובינתיים מכינים אתהמרק שעליו נאדה את הקוסקוס. 2מסננים את הקוסקוס בנפה בעלת חורים גדולים, הידועה בשמה הטריפוליטאי ררבל, ומכניסים אותו לכלי האידוי כשהמרק רותח. מקפידים לרווח את גרגירי הסולת בעזרת מזלג, כדי לאפשר לאדים לעבור. מאדים חצי שעה על להבה בינונית. תוך כדי אידוי יש לפתוח בעדינות בעזרת מזלג את הקוסקוס בשנית. 3אחרי חצי שעה מוציאים את הקוסקוס (קסקס בשמו האמיתי) מסיר האידוי, ומעבירים אותו שוב לקערה הגדולה. בעזרת כף גדולה פותחים את הקוסקוס ומפוררים את הגושים. 4מוסיפים 2 כוסות מים פושרים תוך כדי ערבוב מהיר, כדי שהקוסקוס לא יתגבש. מעבירים בעדינות בין אצבעות הידיים, בלי ללחוץ חס וחלילה על הקוסקוס. מחזירים לכלי האידוי לעוד חצי שעה. 5מוציאים את הקוסקוס בחזרה לתוך הקערה. נותנים לו להתקרר רבע שעה לערך, ותוך כדי ערבוב תמידי מוסיפים לו 3 כוסות מים פושרים באופן הדרגתי, עם הפסקות קטנות בין כוס אחת למשניה, כדי להניח לסולת המאודה לספוג את כל הנוזלים. 6משהים רבע שעה עד 20 דקות לערך, ואז מעבירים שוב דרך המסננת, עד שמתקבל קוסקוס דק ועדין כמו שלג. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |