אוכל
אוכל
שונות

לביבות אפונה וקוואקר

מתכון ללביבות מפתיעות עם אפונה ונענע. רק כ-20 דקות עבודה.

|קוואקר| פורסם16:46
לביבות אפונה וקוואקר. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב, קוואקר)
צילום: דן לב, קוואקר
Rating:45reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (15 מנות):

ללביבות:

  • 3 כוסות אפונה מוקפאת
  • 1/2 כוס (45 גרם) קוואקר
  • 1/2 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה 15%
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת דק
  • 1/4 כוס נענע קצוצה דק
  • 1 בצל שאלוט קצוץ דק
  • 2 ביצים גדולות (L)

לטיגון:

  • שמן קנולה

להגשה:

  • שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

1חולטים אפונה 4-3 דקות במי מלח רותחים, עד שהופכת לרכה. מעבירים למסננת ומצננים כ-5 דקות עד שהופכת לחמימה.

2מעבירים את האפונה החלוטה למעבד מזון, מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים לתערובת חלקה ואחידה.

3מטגנים לביבה קטנטנה כדי לבדוק תיבול, טועמים ומתקנים במידת הצורך.

4מחממים מחבת טפלון בינונית על להבה בינונית עם שמן קנולה בגובה 1/2 ס"מ. בעזרת כף יוצקים לביבות לשמן ומטגנים 4-3 דקות, עד להזהבה. הופכים צד ומטגנים עוד כ-2 דקות. מעבירים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת.

5שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל מתכוני הלביבות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il