אוכל
אוכל
שונות

טימבלה של חצילים ושומר

מאפה-פשטידה ייחודי וטעים במילוי אורז ועגבניות ובציפוי גבינתי מוקרם

|אוכל למחשבה, הוצאת ידיעות ספרים| פורסם09:27
טימבלה של חצילים ושומר (צילום: דן חיימוביץ', אוכל למחשבה, הוצאת ידיעות ספרים)
צילום: דן חיימוביץ', אוכל למחשבה, הוצאת ידיעות ספרים

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (8 מנות):

  • ½ 2 כוסות אורז בסמטי חום או לבן

  • 2 חצילים פרוסים לפרוסות בעובי של ס"מ
  • 9 כפות שמן זית
  • 6 כפות רסק עגבניות
  • 2 פלפלים אדומים מגורענים וחתוכים לרבעים
  • ½ קילו שומר חתוך לרבעים ואז לפרוסות בינוניות
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 קופסה (400 גרם) עגבניות משומרות מרוסקות
  • 1 כפית סוכר
  • 300 גרם גבינת צ'דר או מוצרלה מגוררת
  • צרור עלי בזיליקום טריים קרועים
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-220 מעלות.

2מבשלים את האורז לפי ההוראות ומניחים בצד.

3מכניסים את פרוסות החצילים לקערה גדולה ומעסים אותן בשש כפות שמן זית, רסק העגבניות, מלח ופלפל עד שהן מכוסות היטב. מניחים על תבנית אפייה וקולים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש, עד שהחצילים מתרככים.

4במקביל, מניחים את הפלפלים עם קצת שמן בתבנית אפייה נפרדת וקולים בתנור כ-20 דקות.

5מרתיחים מים מומלחים בסיר, מכניסים את השומר, מבשלים כעשר דקות ומסננים.

6מחממים כשלוש כפות שמן זית בסיר, מוסיפים את הבצל והשום ומבשלים עד שהבצל מתרכך, מוסיפים את הפלפלים הקלויים (מומלץ לקלוף אותם קודם), העגבניות המרוסקות והסוכר, ומבשלים כרבע שעה על אש קטנה.

7מעבירים את התערובת למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק, מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.

8מעבירים לכלי חסין אש חצי מכמות התערובת עם האורז, מכסים בחצי מכמות פרוסות החצילים ובכל השומר, מפזרים חצי מכמות הגבינה ואז מניחים את שארית תערובת האורז ואת עלי הבזיליקום הקרועים. ממשיכים עם שאר פרוסות החצילים ועליהן מפזרים את מה שנשאר מהגבינה.

9מכניסים לתנור ואופים כ-25 דקות בחום של 200 מעלות, מוציאים מהתנור וממתינים כחמש דקות לפני שמגישים.

* ניתן להחליף את הגבינה בשקדים קצוצים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il