אוכל
אוכל
שונות

צ'וּצְ'קִי בּיוּרֶק: פלפלים קלויים ממולאים בגבינות ומטוגנים

הגרסה הבולגרית לפלפלים ממולאים מהאגדות: בלי בשר, בלי רוטב, אבל טעים שבא לבכות

|mako אוכל| פורסם11:00
ביורק - פלפלים ממולאים בגבינות (צילום: עידית נרקיס כ
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
Rating:4.463reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 3 ק"ג פלפלים (כ-10-15 פלפלים)
  • 1 שקית גבינת טוב טעם (או כנען)
  • קובייה (כ-400 גרם) גבינה בולגרית
  • ביצה
  • פרוסת לחם לבן טבולה במים, סחוטה ומפוררת, או כף קמח מצה
  • פלפל שחור

לציפוי:

  • קמח
  • 2-3 ביצים, טרופות עם מעט מלח

אופן ההכנה:

1קולים את הפלפלים על הלהבה הגלויה של הגז, מקלפים ומסננים מנוזלים מיותרים.

2מכינים בצד צלחת עם קמח וקערה עם ביצים טרופות.

3מערבבים את הגבינות עם הביצה, הלחם והפלפל השחור וממלאים את הפלפלים. מגלגלים מיד כל פלפל שמולא בקמח, כך שיצופה מכל צדדיו. מניחים בצד.

4מחממים מחבת עם שמן (לא עמוק, אבל לא מעט מדי). טובלים את הפלפלים בביצה ומטגנים משני הצדדים (כמו שניצל).

* אפשר לוותר על שלב הטיגון האחרון ולאפות את הפלפלים בתנור ללא ציפוי, אך עם מעט שמן זית ופנקו (פירורי לחם יפניים גסים) מעל -ב-180 מעלות עד שהם מזהיבים, כחצי שעה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il