
המצרכים (40 מנות):למלית:
לבישול:
לרוטב יוגורט פיקנטי:
אופן ההכנה:1מכינים את העלים למילוי: שוטפים את עלי הגפן כדי להיפטר מהמליחות ומסננים. 2מכינים את המלית, ממלאים ומבשלים: מערבבים בקערה את חומרי המלית. 3מניחים את עלי הגפן על משטח עבודה כשצידם החלק כלפי מטה (עורקים כלפי מעלה). 4מניחים כפית גדושה של מלית בשליש התחתון של כל עלה, מקפלים את החלק הרחב מעל המלית, לאחר מכן את צידי העלה ומגלגלים מהחלק התחתון של העלה לכיוון החלק הצר. 5מרפדים סיר רחב בעלי גפן לא ממולאים ומניחים עליהם את הממולאים בשכבה אחת צפופה, כשהתפר כלפי מטה. יוצקים מים רותחים עד לכיסוי הממולאים, מוסיפים שמן זית ומיץ לימון, מניחים צלחת הפוכה שתשמש כמשקולת ומביאים לרתיחה. 6מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-50 דקות עד שהממולאים מוכנים. 7לרוטב היוגורט הפיקנטי: מערבבים את יוגורט הכבשים, מיונז, פפריקה חריפה, כמון ומלח. טועמים ומתקנים תיבול. 8מגישים את עלי הגפן הממולאים עם רוטב יוגורט פיקנטי. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |