אוכל
אוכל
שונות

עלי גפן ממולאים באורז וגבינת פטה

הגרסה הצמחונית לעלי הגפן עם מלית של אורז, עשבי תיבול, צנוברים וגבינת פטה

|באדיבות מחלבות גד| פורסם22:31
עלי גפן ממולאים באורז וגבינת פטה (צילום: דן לב, גד, מחלבות גד)
צילום: דן לב, גד, מחלבות גד
Rating:3.812reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (40 מנות):

למלית:

  • 1 כוס אורז עגול, שטוף ומסונן

  • 1/2 קופסה (120 גרם) פטה כבשים, מפוררת גס
  • 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
  • 1/3 כוס צנוברים, קלויים
  • 1 כוס עשבי תיבול (פטרוזיליה, נענע, שמיר), קצוצים דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

לבישול:

  • כ- 2 כוסות מים מינרלים או מסוננים, רותחים

  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון

לרוטב יוגורט פיקנטי:

  • 1 כוס (200 גרם) יוגורט כבשים

  • 1 כף מיונז שטוחה
  • ½ כפית פפריקה חריפה
  • ¼ כפית כמון טחון
  • מלח

אופן ההכנה:

1מכינים את העלים למילוי: שוטפים את עלי הגפן כדי להיפטר מהמליחות ומסננים.

2מכינים את המלית, ממלאים ומבשלים: מערבבים בקערה את חומרי המלית.

3מניחים את עלי הגפן על משטח עבודה כשצידם החלק כלפי מטה (עורקים כלפי מעלה).

4מניחים כפית גדושה של מלית בשליש התחתון של כל עלה, מקפלים את החלק הרחב מעל המלית, לאחר מכן את צידי העלה ומגלגלים מהחלק התחתון של העלה לכיוון החלק הצר.

5מרפדים סיר רחב בעלי גפן לא ממולאים ומניחים עליהם את הממולאים בשכבה אחת צפופה, כשהתפר כלפי מטה. יוצקים מים רותחים עד לכיסוי הממולאים, מוסיפים שמן זית ומיץ לימון, מניחים צלחת הפוכה שתשמש כמשקולת ומביאים לרתיחה.

6מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-50 דקות עד שהממולאים מוכנים.

7לרוטב היוגורט הפיקנטי: מערבבים את יוגורט הכבשים, מיונז, פפריקה חריפה, כמון ומלח. טועמים ומתקנים תיבול.

8מגישים את עלי הגפן הממולאים עם רוטב יוגורט פיקנטי.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il