
פריטטת ירוקים ופולפריטטה עם ים ירוקים באופן כללי ועם פול ירוק שאנחנו מטורפים עליו באופן ספציפי, וגם עם סוד מקצועי אחד שנותן לה אווריריות מופלאה. מושלמת בשביל לפתוח בוקר מאוחר או לסגור יום מוקדם![]() צילום: דן פרץ, מטבח פרסי, הוצאת לאנצ'בוקס |
המצרכים (4 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. 2מפרידים את הביצים. טורפים את החלבונים בקערה רק עד שנוצר קצף לבן עדין (זה הסוד לפריטטה אוורירית ותפוחה במיוחד). 3מערבבים בקערה גדולה את הכוסברה, הפטרוזיליה, הבצל הירוק, הפול, השום, הכורכום, החלמונים, המלח והפלפל. מוסיפים לאט לאט ובעדינות את קצף החלבונים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. 4במחבת גדולה וחסינת חום (שאפשר להכניס לתנור) מחממים את שמן הזית על אש בינונית. כשהשמן חם, מנמיכים את האש ויוצקים למחבת את הבלילה. מטגנים במשך 15 דקות, עד שהתחתית יציבה. 5מעבירים לתנור ואופים 25-20 דקות, עד שהפריטטה אפויה ויציבה. הופכים על צלחת הגשה ומגישים לצד סבזי, פלחי לימון ולחם. המתכון מתוך "מטבח פרסי", הוצאת לאנצ'בוקס, סגנון: נורית קריב תגיות:פריטטה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |