אוכל
אוכל
שונות

שקשוקה ים תיכונית

שבת בבוקר יום יפה, אבל מה אוכלים אחרי הקפה? זה פשוט: מגייסים את שאריות החלה מאתמול ונותנים בראש עם השקשוקה הזו, עם המון פלפלים צבעוניים, זיתי קלמטה וגבינת פטה. לזה אנחנו קוראים ארוחת בוקר מושלמת

|על השולחן| פורסם17:48
שקשוקה ים תיכונית (צילום: דניאל לילה, על השולחן)
צילום: דניאל לילה, על השולחן
Rating:4.546reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני קלוף וקצוץ גס
  • חצי כפית כמון
  • 6 פלפלים חתוכים לקוביות בגודל 1 וחצי ס”מ (מומלץ בשני צבעים)
  • 1 קופסה קטנה (400 גרם) קוביות עגבניות משומרות
  • 8 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים לרבעים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 6 ביצים

להגשה:

  • 125 גרם (חצי קובייה) גבינה מלוחה (בולגרית או פטה) מפוררת גס

אופן ההכנה:

1מחממים מחבת גדולה ורחבה על להבה בינונית. מוסיפים שמן, בצל וכמון ומאדים כ-5 דקות עד שהבצל מתרכך. מוסיפים קוביות פלפלים ומקפיצים כ-5 דקות עד שמתחילים להתרכך.

2מוסיפים עגבניות וזיתים ומביאים לרתיחה. ממליחים, מפלפלים, מכסים, ומבשלים כ-10 דקות עד שהפלפלים רכים.

3יוצרים 6 גומות קטנות ברוטב בעזרת כף ומחליקים לתוכן את הביצים. מכסים ומבשלים 5-3 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה. מפזרים מעל גבינה ומגישים.

* המתכון פורסם לראשונה בגליון אפריל 2013 של "על השולחן"

>> מחפשים עם מה לנגב? נסו את לחם השום המופלא הזה

>> ולקינוח: בראוניז עם הפתעות מטורפות בפנים

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il