אוכל
אוכל
שונות

פולנטה ברוטב עגבניות ומוצרלה

חזרתם הביתה מורעבים? הנה מנה חמה וטעימה שאפשר להכין בפחות מ-30 דקות. כדאי לגזור ולשמור

|mako אוכל| פורסם20:54
פולנטה - אחרי (צילום: אסף רונן)
צילום: אסף רונן
Rating:1.513reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

לפולנטה:

  • 1 קילו פולנטה (קמח תירס) אינסטנט
  • 100 גרם חמאה (לא חובה)

לרוטב:

  • 2-3 כפות שמן קנולה או זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 3-4 שיני שום קצוצות
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 260 גרם עגבניות מרוסקות
  • ½ כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 עד כוס מים חמים
  • חופן בזיליקום טרי קצוץ
  • 100 גרם מוצרלה בייבי או כדור חתוך לקוביות

אופן ההכנה:

1מכינים את הפולנטה לפי הוראות היצרן על גבי השקית, במידה ותרצו להוסיף את החמאה, תוסיפו אותה בתחילת הבישול. מתבלים במלח.

2מטגנים בסיר את הבצל עד שהוא הופך שקוף ומוסיפים את השום לעוד דקה-שתיים ואז את רסק העגבניות ואת העגבניות המרוסקות.

3מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל, מוסיפים כ- ½ עד 1 כוס מים חמים ומערבבים. מוסיפים את הבזיליקום ומביאים לרתיחה.

4מבשלים על אש נמוכה כ-15-20 דקות.

5הגשה: יוצקים את הפולנטה לצלחת הגשה, שופכים מעל את רוטב העגבניות ואת המוצרלה.

* במידה ורוצים להוסיף את העוף או את הנקניקיות: מכניסים אותם לרוטב בשלב מספר 2, לאחר שהבצל מטוגן.

צילום:אסף רונן.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il