אוכל
אוכל
שונות

ציר עצמות

מתכון לציר עצמות בקר שיעשיר את התבשילים שלכם. בלי קיצורי דרך ובלי לעגל פינות

|mako אוכל| פורסם19:43
מוח עצם (צילום: istockphoto)
צילום: istockphoto
Rating:4.26reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 3-4 קילוגרמים עצמות מוח וברך של פרה
  • 7 גזרים חצויים
  • 1 קילוגרם דלעת חתוכה לקוביות גדולות
  • 7 בצלים קלופים חצויים
  • 1 אגס חצוי
  • 3 קולרבי חצויים
  • 2 גבעולי סלרי עלים חצויים
  • 1 שורש פטרוזיליה קלוף וחצוי
  • 1/3 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1מניחים את העצמות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, צולים בתנור מחומם היטב ל-250 מעלות במשך כ-35-30 דקות או עד שהעצמות צלויות כהלכה ושחומות.

2בינתיים מטגנים את הירקות שהכנתם בסיר גדול מאוד בשמן הזית במשך כ-15-10 דקות, תוך כדי ערבוב בכף עץ גדולה.

3כשהעצמות צרובות היטב מוסיפים לסיר עם הירקות ומציפים במים. מביאים לרתיחה ומסירים (מקפים) את הקצף שצף מלמעלה. מנמיכים את הלהבה ושוכחים מהסיר למשך 12-10 שעות. לאט-לאט כל הטעמים שבציר מתמרכזים. מניחים לציר להתקרר.

4מסננים את הנוזלים מהירקות ומהעצמות. אם אתם לא משתמשים בכל הכמות מיד, אפשר להקפיא בקופסאות פלסטיק קטנות ולהשתמש כשצריך.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il