
ירקות ממולאים פתיתיםלמה לעצור באורז? קבלו מנה מעלפת של חצילים, קישואים, פלפלים, בצלים ועגבניות ממולאים בפתיתים וצנוברים|בית הספר הגבוה לקולינריה - בישולים| פורסם15/01/1311:40 ![]() צילום: בית הספר הגבוה לקולינריה - בישולים |
המצרכים (4 מנות):
ירקות למילוי:
לרוטב:
להגשה:
אופן ההכנה:1חורצים את הבצל עד הליבה הפנימית, ומבשלים במים רותחים כ-10 דקות על מנת להפריד את העלים ביתר קלות לקליפות בודדות. 2מרוקנים את פנים הירקות המיועדים למילוי ומשחימים בשמן בגובה בינוני (1 ס"מ). סופגים את עודפי השמן מהירקות. 3מתבלים את הפתיתים בפטרוזיליה, צנוברים מטוגנים ושן שום אחת קצוצה דק. מוסיפים מלח ופלפל. 4ממלאים את הירקות בתערובת הפתיתים ומסדרים בסיר סוטאז'. בסיר נפרד מחממים שמן זית ומוסיפים 2 שיני שום פרוסות, בצל קצוץ ועגבניות טריות. משחימים קלות. 5מוסיפים את קוביות העגבניות, מערבבים במשך חצי דקה ומוסיפים את המים. מתבלים במלח, פלפל, כמון ופפריקה מתוקה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות עד לקבלת רוטב סמיך, אך לא יותר מדי. 6מחממים תנור ל-180 מעלות. 7יוצקים את הרוטב מעל הירקות, ומביאים את הסיר לרתיחה נוספת. מכניסים לתנור ל-10 דקות עם מכסה ו-10 דקות נוספות ללא מכסה. 8מגישים עם גבינת פרמזן. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |