אוכל
אוכל
שונות

קציצות אורז מלא אפויות על מצע יוגורט עזים

"קבב" צמחוני עם אורז מלא ועשבי תיבול שאפשר לאפות או לטגן

|פשוט לבשל בריא, הוצאת כלטקסט| פורסם17:29
קציצות אורז מלא (צילום: אפיק גבאי, פשוט לבשל בריא, הוצאת כלטקסט)
צילום: אפיק גבאי, פשוט לבשל בריא, הוצאת כלטקסט
Rating:2.119reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

במתכון זה אנחנו לוקחים את כל עשבי התיבול שנשארו לנו במקרר, משלבים עם אורז ומקבלים מעין "קבב" צמחוני, ללא לקטוז וללא גלוטן שאופים במקום לטגן. הרוטב הוא חלק בלתי נפרד מהמנה, אבל אפשר להמירו בטחינה מתובלת עם הרבה לימון ושום.

המצרכים (6 מנות):

(10-12 קציצות):

  • 1/2 כוס אורז מלא

  • חופן נענע
  • חופן פטרוזיליה
  • חופן כוסברה
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • 1/2 בצל
  • 1 ביצה
  • 1 כף טחינה גולמית משומשום מלא
  • 1/4 כוס קמח אורז מלא (או קמח חיטה מלא, אם אין בעיה עם גלוטן)
  • 1/3 כוס שקדים קצוצים
  • 1 כפית כמון
  • מעט אגוז מוסקט
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת

לרוטב:

  • 1 גביע יוגורט עזים

  • 1-2 כפיות חרדל דיז'ון גרגרים (לפי הטעם)
  • 1 כפית מיץ לימון
  • מלח פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מכינים את האורז: שוטפים במסננת דקה 1/2 כוס אורז מלא, מנערים ומסננים היטב. מעבירים לסיר ומוסיפים כוס + 2 כפות מים רותחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-45 דקות או עד שנגמרים המים.

2קוצצים את עשבי התיבול והבצלים.

3בקערה טורפים את הביצה, מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב. מוסיפים את עשבי התיבול, האורז, הקמח והשקדים ומערבבים.

4מתבלים בכל התבלינים ומערבבים היטב.

5מחממים את התנור ל-180 מעלות. יוצרים קציצות ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן במעט שמן זית.

6אופים במשך כ-30 דקות.

* להגשה: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומגישים לצד הקציצות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il