מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
שונות

רביולי קובה אדומה

מנה חוצת דורות שמצליחה לשלב בין המטבח האיטלקי לקובה הנהדרת של סבתא שלנו. כיסונים דקיקים, מילוי בשרי עשיר ומרק נפלא כמו של קובה סלק - מסעדת קוואטרו מציגה מחוות וינטג' לאחת המנות האהובות בכל הזמנים

|מסעדת קוואטרו| פורסם07:10
רביולי קובה בקוואטרו (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (5 מנות):

לרביולי:

  • קילו מאתיים קמח דורום (00)
  • 800 גרם חלמונים
  • 12 וחצי גרם מלח

למלית:

  • 60 גרם בצל קצוץ דק
  • 50 גרם כרישה קצוצה דק
  • 3 שיני שום טרי קצוצות דק
  • 400 גרם בשר בקר טחון
  • 20 גרם צנוברים קלויים טחונים גס
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • כף נענע קצוצה
  • 3 כפות כוסברה קצוצה
  • כפית בהרט
  • 2 כפיות כמון
  • מלח פלפל לפי הטעם

למרק:

  • 1 בצל חתוך ל-6
  • 1 גזר קלוף וחתוך גס
  • 4 מקלות סלרי חתוכים גס
  • 6 סלקים בינוניים קלופים וחתוכים ל-6
  • 1.2 ליטר (1200 מ"ל) מים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף כמון
  • 1 כף בהרט
  • 1 כף מלח
  • מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק במיקסר לישה כ-10 דקות, עוטפים את הבצק ונותנים לו לנוח 30 דקות במקרר.

2בינתיים מכינים את המילוי: מטגנים על אש גבוהה בצל, כרישה ושום עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר למחבת ומטגנים עד השחמה. מוסיפים את עשבי התיבול למחבת ל-2 דקות בישול נוספות. מתבלים בבהרט, כמון, מלח ופלפל.

3מוציאים את המסה ומערבבים בקערה יחד עם הצנוברים. משאירים את המילית בטמפרטורת החדר.

4כשהבצק לאחר מנוחה מרדדים אותו במכונת פסטה עד לקבלת העובי הרצוי. קורצים את הבצק בהתאם לצורה המועדפת – ניתן לקרוץ לריבוע ואז יתקבל רביולי בצורת משולש, או לעיגול ואז יתקבל רביולי בצורת חצי סהר או קיפול טורטליני.

5מכינים את המרק: בסיר מטגנים את הבצל, הגזר, הסלרי ומחצית הסלק עם מעט שמן. יוצקים את המים ומביאים לרתיחה.

6לאחר הרתיחה מסננים, ומחזירים לסיר את הנוזל הנקי. מוסיפים את שאר הסלק, מוסיפים תיבול ומשאירים לבישול על אש נמוכה לכשעה (צמצום לחצי כמות). מוסיפים מיץ לימון.

7בסיר נוסף מרתיחים מים עם 2 כפות מלח ומבשלים את הרביולי.

8מעבירים את הרביולי לצלחת קעורה, יוצקים מהמרק ומגישים עם פלח לימון ועלי פטרוזיליה טריים.

* * * * *

קרלסברג, מותג הבירות הדני המציין 170 שנה להקמתו, גאה להציג בשיתוף המסעדות המובילות בארץ את חודש הווינטג' - חודש קולינרי ייחודי אשר יתקיים במבחר מסעדות שף בישראל, ולכבודו יצרו השפים השונים תפריט חדש ומקורי המציג את המנות האהובות והזכורות להם ביותר מתחילת דרכם המקצועית.

חודש הווינטג' ייחגג במסעדות השונות עד סוף חודש יולי - בכל שבוע יוצע לקהל הסועדים באחת מהמסעדות המשתתפות תפריט וינטג' ייחודי למשך שבוע בלבד. חודש הווינטג' מתקיים בסימן השקת מהדורת בירות מיוחדת וחגיגית אשר משחזרת, בסגנון וינטג' ייחודי, את תוויות בקבוקי קרלסברג השונים לאורך ההיסטוריה.

בין המסעדות המשתתפות: ג'ונתן פוד קלאב, פאסטל, אונזה, מריפוסה, קוואטרו, ננוצ'קה, מגדלנה, ג'קו והסדנה. מנת הרביולי-קובה תוגש במסעדת קוואטרו.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il