אוכל
אוכל
שונות

פלאפל פטריות וגבינת פרמזן

כדורי גבינה טעמים במיוחד בציפוי פריך, המוגשים עם סלט ירקות ונבטי חמנייה

|מסעדת אדורה| פורסם08:53
פלאפל פטריות וגבינת פרמזן (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
Rating:4.772reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (15 מנות):

  • 30 גרם חמאה

  • 1 בצל, קצוץ דק מאוד
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 500 גרם (2 סלסילות) פטריות שמפניון, חתוכות לקוביות קטנות מאוד
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 60 גרם גבינת פרמזן, מגוררת דק

לציפוי ולטיגון

  • 1 כוס קמח

  • 2 ביצים, טרופות עם 3 כפות מים קרים
  • פירורי לחם זהובים
  • שמן, לטיגון עמוק

להגשה

  • 5 כפות גדושות גבינת שמנת

  • סלט ירקות עם נבטי חמניות

אופן ההכנה:

1להכנת הפלאפל: ממיסים במחבת קטנה את החמאה, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים על אש בינונית 5 דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כ-10 דקות עד שהפטריות מזהיבות ולא נותרו נוזלים במחבת. מסירים מהאש, מעבירים לקערה ומצננים היטב.

2מוסיפים לפטריות את גבינת הפרמזן ומערבבים. שומרים במקרר כשעה.

3צרים מהתערובת כדורים בגודל של כדורי פלאפל, מניחים על מגש ושומרים במקרר כשעה נוספת.

4לצפוי ולטיגון: שמים בצלחת שטוחה את הקמח, בצלחת אחרת את הביצים הטרופות ובצלחת נוספת את פרורי הלחם. מגלגלים את כדורי הפלאפל בקמח, בביצים טרופות ובפירורי לחם, מצפים פעם נוספת בביצה ובפרורי הלחם. שומרים במקרר כחצי שעה.

5מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את כדורי הפלאפל עד שיזהיבו מכל הצדדים.

6להגשה: מורחים על כל צלחת הגשה אישית כף גדושה של גבינת שמנת, מניחים מעל 3 כדורי פלאפל, ובצד מניחים מנה קטנה של סלט ירקות ונבטי חמנייה. מגישים מיד.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il