
פלאפל פטריות וגבינת פרמזןכדורי גבינה טעמים במיוחד בציפוי פריך, המוגשים עם סלט ירקות ונבטי חמנייה![]() צילום: יחסי ציבור |
המצרכים (15 מנות):
לציפוי ולטיגון
להגשה
אופן ההכנה:1להכנת הפלאפל: ממיסים במחבת קטנה את החמאה, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים על אש בינונית 5 דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כ-10 דקות עד שהפטריות מזהיבות ולא נותרו נוזלים במחבת. מסירים מהאש, מעבירים לקערה ומצננים היטב. 2מוסיפים לפטריות את גבינת הפרמזן ומערבבים. שומרים במקרר כשעה. 3צרים מהתערובת כדורים בגודל של כדורי פלאפל, מניחים על מגש ושומרים במקרר כשעה נוספת. 4לצפוי ולטיגון: שמים בצלחת שטוחה את הקמח, בצלחת אחרת את הביצים הטרופות ובצלחת נוספת את פרורי הלחם. מגלגלים את כדורי הפלאפל בקמח, בביצים טרופות ובפירורי לחם, מצפים פעם נוספת בביצה ובפרורי הלחם. שומרים במקרר כחצי שעה. 5מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את כדורי הפלאפל עד שיזהיבו מכל הצדדים. 6להגשה: מורחים על כל צלחת הגשה אישית כף גדושה של גבינת שמנת, מניחים מעל 3 כדורי פלאפל, ובצד מניחים מנה קטנה של סלט ירקות ונבטי חמנייה. מגישים מיד. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |