אוכל
אוכל
שונות

לזניה ביסלי

אלתור שהתגלה כהברקה: לזניה בלי פסטה שבין שכבות הבשר מפוזר ביסלי קראנצ'י וטעים

|לא צויין שם מקור| פורסם09:52
לזניה (צילום: mako)
Rating:2.121reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (10 מנות):

  • 700 גרם בשר בקר שומני וטוב, רצוי טחון טרי

  • 2 בצלים בינוניים
  • 5 שיני שום פרוסות
  • כפית פלפל צילי גרוס או שאטה גרוס
  • חופן זיתים שחורים מגולענים
  • חופן זיתים ירוקים מגולענים
  • סלסילת פטריות טריות חתוכות לשניים (אפשר גם משימורים)
  • מלח ופלפל
  • 2 חבילות ביסלי בצל או גריל, שעברו גריסה במעבד מזון ביתי
  • קופסת עגבניות מרוסקות או חתוכות לקוביות
  • 5 עלי בזיליקום טריים

אופן ההכנה:

1קוצצים את הבצל הראשון. מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי הפרדתו לפירורים.

2מוסיפים 3 שיני שום, את הצ'ילי והזיתים ומבשלים עוד 2-3 דקות. מורידים מהאש ומסננים את הנוזלים והשומן העודף.

3מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.

4מכינים את רוטב העגבניות: קוצצים ומטגנים את הבצל השני. מוסיפים את העגבניות ושתי שיני השום הנותרות, מתבלים במלח, פלפל וצ'ילי גרוס וקורעים פנימה את עלי הבזיליקום.

5מחממים תנור ל-200 מעלות.

6מרכיבים את המנה: מרפדים תבנית מלבנית (20 על 30 ס"מ) בשכבה דקה של ביסלי גרוס, ומעליה משטחים חצי מכמות הבשר. מפזרים עוד שכבה של ביסלי ומעליה יוצקים רוטב עגבניות. מעל הרוטב מסדרים את שארית הבשר, ומעליו שכבה של ביסלי. יוצקים עוד רוטב, מעליו עוד קצת ביסלי, ושולחים לתנור לרבע שעה. אוכלים חם וקריספי.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il