1קוצצים את הבצל הראשון. מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי הפרדתו לפירורים.
2מוסיפים 3 שיני שום, את הצ'ילי והזיתים ומבשלים עוד 2-3 דקות. מורידים מהאש ומסננים את הנוזלים והשומן העודף.
3מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
4מכינים את רוטב העגבניות: קוצצים ומטגנים את הבצל השני. מוסיפים את העגבניות ושתי שיני השום הנותרות, מתבלים במלח, פלפל וצ'ילי גרוס וקורעים פנימה את עלי הבזיליקום.
5מחממים תנור ל-200 מעלות.
6מרכיבים את המנה: מרפדים תבנית מלבנית (20 על 30 ס"מ) בשכבה דקה של ביסלי גרוס, ומעליה משטחים חצי מכמות הבשר. מפזרים עוד שכבה של ביסלי ומעליה יוצקים רוטב עגבניות. מעל הרוטב מסדרים את שארית הבשר, ומעליו שכבה של ביסלי. יוצקים עוד רוטב, מעליו עוד קצת ביסלי, ושולחים לתנור לרבע שעה. אוכלים חם וקריספי.