אוכל
אוכל
שונות

חביתה בסיסית

מתכון לחביתה למתחילים במטבח. כל מה שרציתם לדעת והתביישתם לשאול

|mako אוכל| פורסם11:54
ארוחת בוקר ישראלית
Rating:3.4331reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

החומרים:

  • 2 ביצים
  • 1 כף חלב
  • 1/4 כפית מלח
  • כף חמאה (או 2 כפות שמן)

אופן ההכנה:

1טורפים היטב את הביצים עם החלב והמלח בקערית (אפשר במזלג או במטרפה).

2מחממים חמאה (או שמן) במחבת על להבה בינונית-גדולה. מחממים עד שהחמאה נמסה כמעט לחלוטין (בשמן – מחממים כדקה).

3כשרואים שהחמאה ממש עוד רגע נעלמת, יוצקים פנימה את הביצה הטרופה. לא אמור להיווצר בעבוע חזק מאוד. קצות החביתה אמורים להתחיל להיקרש תוך שתיים-שלוש שניות. אם יש פעילות יתר במחבת – הנמיכו מיד את האש.

4כדי לזרז את התהליך, על מנת שלא תקבלו חביתה שרופה מלמטה אך נוזלית מלמעלה, ניתן לגרור את שולי החביתה אל המרכז בעזרת כף עץ, להטות את המחבת ולאפשר לביצה החיה למלא את החלל שנוצר.

5כשהחלק העליון של החביתה נראה קרוש אך עדיין רטוב, מרימים מעט את שולי החביתה, מכניסים תרווד או כלי רחב ושטוח אחר אל מתחת לחביתה ובתנועה אחת בטוחה – הופכים את החביתה.

6מחכים בין עשר שניות (לחביתה רטובה) לחצי דקה (לחביתה יבשה) ומחליקים את החביתה לצלחת.

למיטיבי לכת: אפשר להוסיף לחביתה גבינות (בולגרית, צהובה, ריקוטה), ירקות (בצל קצוץ, פלפל, תירס, פטריות), עשבי תיבול ועלים (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, תרד, מנגולד) וכל שילוב ביניהם. אפשר לעשות את זה בשלב הטריפה או לפזר על גבי החביתה אחרי מזיגת הביצה למחבת.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il