אוכל
אוכל
שונות

צ'יפס

הסוד טמון בבחירת תפוחי האדמה הנכונים, ובטיגון הכפול

|mako| פורסם10:23
צ'יפס (צילום: istockphoto)
צילום: istockphoto
Rating:4.4105reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • תפוחי אדמה
  • שמן לטיגון עמוק
  • מים קרים
  • מלח

אופן ההכנה:

1מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים ליחידות מוארכות ואחידות בעובי כ-2 ס"מ. שוטפים ומניחים בקערה עם מים קרים מאוד לכחצי שעה (כדי להיפטר מן העמילן המיותר). מוציאים ומייבשים היטב היטב. 2. הטיגון הכפול: בשלב הראשון מטגנים את תפוחי האדמה בטמפרטורה בינונית, כדי לבשל את הצ'יפס היטב מבפנים, ובשלב השני מטגנים אותם בשמן רותח ליצירת קרום פריך ונהדר. מחממים בסיר גדול שמן לטיגון עמוק (מה שאומר שממלאים לפחות שני שליש מהסיר בשמן). מחממים את השמן לחום בינוני של כ-160 מעלות (איך תדעו? זרקו לתוך השמן מקלון צ'יפס. אם נוצרות סביבו בועות קטנות – השמן מוכן). מכניסים בעזרת כף מחוררת כמות לא גדולה של מקלוני צ'יפס לשמן החם, ומטגנים 7-8 דקות בכל פעם. המקלונים אמורים לצאת מן השמן עשויים, אך לא לשנות את הגוון. מניחים במסננת. 3. מגבירים את הלהבה ומחמימים את השמן לחום גבוה מאוד (190-200 מעלות), כלומר עד שהוא כמעט מעלה עשן. חוזרים על פעולת הטיגון, שוב בכמויות קטנות בכל פעם, למשך דקה או שתיים – עד שהמקלונים משחימים וקרום פריך נוצר סביבם. בין טיגון לטיגון מומלץ להמתין שהשמן יחזור לטמפרטורה הרצויה. מניחים במסננת, ממליחים בנדיבות ומגישים מיד.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il