
המצרכים (5 מנות):
אופן ההכנה:1קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן עד להזהבה. 2חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומוסיפים למחבת. 3מוסיפים את רסק העגבניות וכחצי כוס מים ומבשלים על אש בינונית עד שהעגבניות מתרככות. הרוטב צריך להיות מעט נוזלי, כדי לתת לחות לעלי הלזניה. 4כותשים את שיני השום ומוסיפים למחבת. מפלפלים בנדיבות וממליחים מעט (הגבינה הבולגרית נותנת לנו את עיקר המליחות במנה). 5מערבבים בקערה את הביצים עם הקוטג', הגבינה הבולגרית וחצי מכמות הקשקבל. 6מסדרים עלי לזניה בתבנית בגודל 25X25 ס"מ כך שיכסו את התחתית והדפנות. אם צריך שוברים בעדינות את העלים כך שיתאימו לגודל התבנית. 7שופכים כשליש מכמות רוטב העגבניות על עלי הלזניה, ומסדרים מעליו שכבה נוספת של עלים. מורחים שכבה מתערובת הגבינות, ומסדרים שכבה נוספת של עלי לזניה. חוזרים על סדר הפעולות: רוטב, עלי לזניה, גבינות, עלי לזניה. בשכבה העליונה שופכים את מה שנותר מרוטב העגבניות ותערובת הגבינות. 8מפזרים מלמעלה את מה שנשאר מגבינת הקשקבל. 9אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 30-40 דקות, עד שהגבינה מזהיבה. * המתכון באדיבות מועצת החלב, המעודדת צריכת 3 מוצרי חלב ביום. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |