אוכל
אוכל
שונות

קיגל

מתכון פשוט לפשטידת האטריות המתוקה

|גיל חובב מגיש:המנה של המדינה| פורסם14:01
קיגל (צילום: דרך האוכל2, דרך האוכל 1)
צילום: דרך האוכל2, דרך האוכל 1
Rating:4.379reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 1 חבילה (400 גרם) אטריות בעובי בינוני למרק
  • 2 כוסות סוכר
  • מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 כוס שמן סויה
  • 3 ביצים

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה רחבה כוס סוכר יחד עם המלח, הפלפל השחור והקינמון.

2מבשלים את האטריות על פי הוראות היצרן, מסננים אך לא שוטפים במים קרים ומעבירים מיד לקערה עם התבלינים. מערבבים היטב.

3בזמן שהאטריות מתבשלות, מכינים בסיר נוסף קרמל: מחממים את כוס הסוכר שנותרה יחד עם השמן עד שהסוכר נמס ומשנה את צבעו לחום עמוק.

4מחממים תנור ל-180 מעלות.

5שופכים בזהירות את הקרמל החם על תערובת האטריות המתובלות ומערבבים היטב. מצננים לטמפ' חדר.

6טורפים את הביצים ומוסיפים אותן אל תערובת האטריות המצוננת.

7מרפדים סיר קטן לג'חנון בנייר אפיה, יוצקים את תערובת האטריות אל הסיר ואופים בתנור שחומם מראש במשך חצי שעה עם מכסה פתוח. לאחר חצי שעה מכסים את הסיר וממשיכים לאפות באותה טמפ' שעה נוספת. מגישים פרוס וחם.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il