
לביבות קישואים ותרדקציצות ירוקות טעימות ביותר, שאפילו הילדים - שבדרך כלל שולפים את העלים מהצלחת - יטרפו ויבקשו עוד. דרך מעולה לשלב את הירוקים הבריאים בלי להרתיע את הזאטוטים![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
המצרכים :
אופן ההכנה:1מגררים את הקישואים לתוך מסננת, זורים מעט מלח מלמעלה ומניחים מעל הכיור. כעבור כ-20 דקות סוחטים את הקישואים. 2טורפים את הביצים בקערה בינונית, מוסיפים את הטחינה וטורפים היטב יחד. מוסיפים את הקישואים והתרד הסחוטים היטב, את הבצל הקצוץ, הפטרוזיליה ושיבולת השועל. מערבבים היטב. 3מוסיפים 1/4 כוס קמח ומערבבים, בודקים אם הבלילה יציבה ואם אפשר להכין ממנה לביבות. אם היא עדיין נוזלית מדי אפשר להוסיף עוד מעט קמח, עד שמגיעים למרקם הרצוי. מתבלים. 4מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה משומן קלות (בשמן זית). מכינים לביבות אחידות מהתערובת, מסדרים על נייר האפייה ומכניסים לתנור לכ-20 דקות, עד שהן יציבות ומעט שחומות. *ליה שומרון פינדרהיא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |