אוכל
אוכל
שונות

כדורי זיתים ושומשום

כמו לכולם, גם לנו יש מתכון לכדורי בצק עם זיתים שעובר מדור לדור, ועם כמה שקשה להודות בזה - מניב תוצאה לא משהו בכלל. לכן כל כך שמחנו לטעום את הגרסה של נוף, שהיא - בלי להגזים - פי אלף יותר מוצלחת

|mako אוכל| פורסם06:48
כדורי זיתים ושומשום (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.2105reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • חצי קילו קמח
  • שקית אבקת אפייה
  • כוס סולת
  • כפית מלח
  • 1/3 כוס שמן זית
  • ביצה
  • חצי ליטר יוגורט
  • קופסת שימורי זיתים ללא גלעין

לציפוי:

  • 2 ביצים, טרופות עם כף מים
  • חצי קילו שומשום לבן, קצח או גם וגם

אופן ההכנה:

1מניחים את הקמח, אבקת האפייה, הסולת והמלח בקערת המערבל ומערבבים היטב. מוסיפים את השמן והביצה ומערבלים כמה שניות. מתחילים להוסיף את היוגורט לאט לאט ומערבלים עד שמתקבל בצק חלק ונפרד מדופנות הקערה (לא תמיד צריך את כל הכמות, לכן לא כדאי להוסיף הכל ביחד).

2מניחים את הבצק בצד ל-10 דקות, ובינתיים שוטפים את הזיתים ומניחים בקערה. בקערה נוספת שמים את השומשום ובקערה השלישית את הביצים הטרופות עם המים.

3מקמחים את משטח העבודה ומרדדים רבע מכמות הבצק לעובי של רבע ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 4 ס"מ (אפשר לעשות זאת בעזרת רינג או פשוט עם פקק של בקבוק מיץ) ומניחים זית במרכז כל עיגול. סוגרים את הבצק סביב הזית ומגלגלים בידיים לקבלת כדור.

4טובלים את הכדורים בביצה, מגלגלים בשומשום ומניחים במגש. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכדורים עד שהם מזהיבים. מגישים עם לבנה וירקות, או סתם כך בקערה.

* טיפ: אפשר להכין כמות כפולה ולהקפיא - לפני שלב הטיגון. במקרה זה כדאי להעביר את מגש הכדורים כמו שהוא למקפיא לשעתיים, להתייצבות, ואז להעביר את הכדורים לשקיות הקפאה. לאחר מכן ניתן לטגן את הכדורים ישירות מהמקפיא, ללא צורך בהפשרה.

>> לכל המתכונים של נוף
>> מבשלים עם הילדים: סלט ביצים בלי מיונז
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il