אוכל
אוכל
שונות

גראטן תפוחי אדמה, בצל ובטטה

תפוחי אדמה אפויים, מוקרמים, עם המון פינוקים ובלי צורך בשמנת. חלב הקוקוס הופך את המנה לבריאה בנוסף לחגיגית, קרמית ומתוקה

גראטן תפוחי אדמה, בצל ובטטה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.27reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 4 תפוחי אדמה
  • 1 בטטה
  • 2 בצלים
  • 1/2 כוס מי קוקוס / חלב קוקוס
  • 1/2 כפית חרדל גרגירים
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1פורסים דק מאוד את תפוחי האדמה, הבטטה והבצלים.

2מערבבים בקערית קטנה את חלב הקוקוס, החרדל, השום, המלח והפלפל.

3מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

4מרכיבים את המנה: בתבנית מתאימה מניחים שכבה של תפוחי אדמה, ובעזרת מברשת מורחים אותם בתערובת חלב הקוקוס. מוסיפים שכבה של בטטה ומורחים מתערובת חלב הקוקוס, אחריה שכבה של בצל ושוב מברישים בנוזל הקוקוס וחוזר חלילה עד שנגמרים המרכיבים.

5אופים מכוסה בנייר אלומיניום (אני אוהבת לשים מתחת לנייר האלומיניום נייר אפייה) במשך 25 דקות, מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד 20 דקות עד לריכוך והשחמה של המנה מלמעלה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

*ליה שומרון פינדרהיא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il