אוכל
אוכל
שונות

פיש אנד צ'יפס

מדובר בלהיט אוכל רחוב שכובש את שוקי האוכל בארץ ובעולם, אבל האמת היא שמדובר במנה סופר כיפית שהכי קל להכין בבית: בוחרים איזה דג שאוהבים, מוסיפים לו טמפורה מעולה, צ'יפס פריך ורוטב בצד - ואתם מסודרים

|mako אוכל| פורסם09:28
פיש אנד צ'יפס (צילום: Michael_at_isp, Istock)
צילום: Michael_at_isp, Istock
Rating:4.3223reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • חצי קילו דג לבן ללא עור ועצמות, חתוך לקוביות (לוקוס, בורי, קוד, מוסר ים)
  • 4 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים לאצבעות שמנמנות
  • שמן לטיגון עמוק

למשרה (לא חובה אבל מומלץ):

  • מעט מיץ לימון
  • כפית שאטה
  • כמה עלי תימין
  • חרדל חלק
  • קליפת לימון

לציפוי:

  • כוס קמח טמפורה (או קמח תופח)
  • ביצה טרופה היטב
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כוס סודה קרה (גם בירה לבנה זה אש)
  • חצי כוס קוביות קרח

למטבל:

  • בצל לבן, קצוץ
  • מעט שמן, לטיגון
  • 2 כוסות אפונת גינה
  • חצי כוס שמנת מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה את חומרי המשרה ומניחים בפנים את קוביות הדג למשך חצי שעה. מסננים היטב.

2מערבבים בעזרת מטרפה את חומרי הציפוי. הבלילה צריכה להיות מעט נוזלית - לא סמיכה מאוד כי אז נקבל מעטפת שמנה ושומנית.

3מצפים את הדג בבלילה ומטגנים בסיר עם שמן עמוק שחומם מראש. מסננים בעזרת כף מסננת היישר לנייר סופג.

4מטגנים באותו סיר את אצבעות תפוחי האדמה עד הזהבה. צ'יפס פריך וזהוב. ממליחים במלח גס.

5מכינים את המטבל: מטגנים את הבצל בסיר קטן. מוסיפים את האפונה והשמנת ומביאים לרתיחה. מתבלים. טוחנים למרקם גס. מגישים לצד הדג, יחד עם חצאי לימון.

>> מתכונים לפורים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il