מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
שונות

ריקוטה ביתית

גבינה רכה, מעודנת ופשוטה להכנה - מושלמת למריחה, מילוי מאפים או שילוב בסלטים

|פורום אוכל חלבי של תפוז| פורסם10:35
ריקוטה (צילום: אלכס מילך, פורום אוכל חלבי של תפוז)
צילום: אלכס מילך, פורום אוכל חלבי של תפוז

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (10 מנות):

  • 1 ליטר חלב (חשוב מאד שיהיה “חלב מפוסטר” ולא "מפוסטר על")
  • ½1 כפות חומץ 5% (או לימון ויוגורט)
  • מד-חום

אופן ההכנה:

1מחממים את החלב ל-88 עד 92 מעלות תוך ערבוב למניעת חריכה. אסור שהחלב יגיע לרתיחה (רצוי להכפיל כמויות לפחות ב-3, ליצירת ריקוטה מיטבית. מ-3 ליטר חלב יתקבל כחצי קילו גבינה).

2מורידים מהאש, מערבבים בנחישות ליצרת מערבולת.

3לוקחים כוס חד פעמית מקרטון (מהסוג שמשמש לשתייה חמה), ומועכים אותה עם 2 אצבעות - כך שמתקבלת צורת משפך. מוזגים בעזרת המשפך את החומץ לאט לאט על ציר הרדיוס פנימה והחוצה לסרוגין. מניחים לכ-20 דקות. מסתכלים איך נוצרים "ענני ריקוטה".

4באמצעות כף מחוררת מעבירים את "ענני הריקוטה" למסננת מרופדת בבד חיתול או מפה חד-פעמית מורטבת וסחוטה. מחכים לטיפטוף הגבינה שעה עד שעתיים.

5ניתן להמשיך לתבל לפי הטעם, להוסיף לסלטים או למלא מאפים.

** במי הגבינה אפשר להשתמש למאפים, במקום מים.

* אלכס מילך מעביר סדנאות להכנת גבינה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il