מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
שונות

פלפלים ממולאים באורז ופטריות

פלפל ממולא עם אורז מלא, פטריות וצנוברים. גם טעים, גם צמחוני וגם בריא

|mako אוכל| פורסם19:40
פלפלים ממולאים באורז ופטריות (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 4 פלפלים

  • 2 עגבניות
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • פפריקה מתוקה
  • בצל קצוץ
  • כף שמן
  • חצי כוס אורז מלא, שטוף
  • חצי סלסלת פטריות
  • 4 כפות צנוברים
  • 2 שיני שום, כתושות
  • חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1חותכים את ה"מכסים" של הפלפלים ומסדרים אותם בצפיפות בסיר.

2חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר הפלפלים יחד עם רסק העגבניות, הפפריקה ומלח.

3בסיר נפרד מטגנים את הבצל עם כף שמן עד להזהבה.

4מוסיפים את האורז לבצל, מוסיפים כוס מים ומכסים את הסיר.

5מבשלים את האורז 20 דקות, לריכוך חלקי.

6חותכים את הפטריות לרבעים.

7קולים קלות את הצנוברים במחבת (זהירות, הם נשרפים מהר). ברגע שרואים שאחד מעט מזהיב שופכים אותם מיד לסיר האורז.

8מוסיפים לאורז את השום, הפטריות, הפטרוזיליה, המלח והפלפל.

9ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז והפטריות. סוגרים את הפלפלים עם המכסים, ומוסיפים כוס וחצי מים (הנוזלים צריכים להגיע עד לחצי גובה הפלפל). מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה. מדי פעם פותחים את הסיר ומזלפים מהנוזלים אל תוך הפלפלים בעזרת כף.

נטע בירן היא דיאטנית במועדוןהולמס פלייסגבעתיים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il