אוכל
אוכל
שונות

עדשים בטחינה

זול, מהיר ובריא בטירוף - מנה עיקרית שכולה טוב

|mako| פורסם13:03
עדשים עם טחינה (צילום: עמרי אנדרס צורף)
צילום: עמרי אנדרס צורף
Rating:3.941reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 1 כוס עדשים שחורות (אפשר גם כתומות)

  • 4 כוסות מים
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1שוטפים את העדשים במים פושרים.

2מכניסים לסיר גדול את המים והעדשים ומביאים לרתיחה עם מעט מלח.

3מבשלים עוד 15 דקות, או עד שהעדשים רכות (אבל לא מאוד. אל דנטה).

4בינתיים מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית, הפלפל והלימון – אין צורך להוסיף מים.

5מורידים את העדשים מהאש, מסננים חלקית (כדי שחלק מהמים "יפתחו" את הטחינה) ומעבירים לקערה. מערבבים ומתקנים תיבול.

6מגישים חם עם סלט ירקות טרי.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il