אוכל
אוכל
שונות

פשטידת נודלס מתוקה

פשטידת איטריות מתוקה עם בטטה וסילאן, ללא תוספת סוכר. ממש כמו קוגל - אבל בריא

פשטידת נודלס מתוקה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:3.33reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 2-3 בטטות (כ-500 גרם)
  • 300 גרם נודלס מקמח מלא
  • 3 ביצים
  • 1/4 כוס שמן קנולה או שמן קוקוס
  • 1/4 כוס סילאן תמרים (ללא סוכר)
  • 1/4 כוס מים
  • 1/2 כוס קמח כוסמין או קמח מלא
  • מעט קינמון
  • קורט מלח
  • חופן צימוקים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות), ואופים את הבטטות על קליפתן (כמו שהן, בלי שמן) כ-25 דקות, עד שהן רכות מבפנים. מצננים.

2מבשלים את הנודלס על פי ההוראות, עד שהם רכים אבל לא יותר מדי. מסננים ושוטפים במי ברז לצינון.

3טורפים את הביצים בקערה גדולה. מוסיפים את החלק הפנימי של הבטטות ומועכים עד שמתקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את השמן, הסילאן והמים ומערבבים.

4מוסיפים את האטריות, הקמח, התבלינים והצימוקים ומערבבים היטב.

5מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים תבנית אפייה (מתאים באינגליש קייק מאורכת, אך גם בתבנית מרובעת או מלבנית פשוטה) ומוזגים פנימה את התערובת. אופים כ-25-30 דקות, עד שהתערובת מתייצבת והחלק העליון משחים מעט. מומלץ לצנן לפני הפריסה.

*ליה שומרון פינדרהיא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il