אוכל
אוכל
שונות

קארי ירוק עם חצילים ועוף

מתכון לתבשיל בטעמים מפתיעים מהמטבח התאילנדי, כפי שמכינים אותו במסעדת "בית תאילנדי" של יריב מלילי

|גלובס| פורסם17:00
קארי ירוק (צילום: 0tvalo, Istock)
צילום: 0tvalo, Istock
Rating:4.510reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
  • חציל ערבה גדול קלוף וחתוך לקוביות בגודל סנטימטר על סנטימטר (או שלושים חצילי שזיף תאילנדי מסוג מקרויה פראו חצויים לאורך)
  • 1.5 ליטרים חלב קוקוס
  • 20 עלי כפיר ליים (ניתן לרכוש בחנויות אסייתיות)
  • 10 גבעולי בזיליקום
  • 2 כפות מחית קארי תאילנדי ירוק (ניתן לרכוש בחנויות אסייתיות)
  • 3 פלפלים ירוקים חריפים בינוניים פרוסים דק
  • 3 כפות נאם פלאה (רוטב דגים - ניתן לרכוש בחנויות אסייתיות)
  • 2 מטבעות סוכר דקלים (ניתן לרכוש בחנויות אסייתיות)

אופן ההכנה:

1שמים בסיר את מחית הקארי הירוק ו"פותחים" אותו עם מעט חלב קוקוס על להבה נמוכה. מוסיפים את שארית חלב הקוקוס עם עלי הכפיר ליים ורצועות חזה העוף, ומבשלים על להבה נמוכה במשך כחמש דקות.

2מוסיפים את רוטב הדגים, את סוכר הדקלים ואת קוביות החציל, ומבשלים במשך חמש דקות נוספות עד ריכוך החצילים.

3מוסיפים את עלי הבזיליקום מופרדים מהגבעול, מערבבים, ומכבים את הלהבה. מומלץ להגיש לצד קערת אורז לבן.

* המתכון באדיבות יריב מלילי, בעלי מסעדת "בית תאילנדי"

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il