אוכל
אוכל
שונות

קוגל ירושלמי של גיל חובב

הדרך הכי נעימה וטעימה לפתוח את השבת: מאפה אטריות מתוק-חריף שבילה כל הלילה בתנור, ועכשיו הוא רק רוצה לעשות לכם נעים

|בישול ב-5 מרכיבים, הוצאת מודן וקרפד| פורסם10:39
קוגל של גיל חובב (צילום: איתיאל ציון, בישול ב-5 מרכיבים, הוצאת מודן וקרפד)
צילום: איתיאל ציון, בישול ב-5 מרכיבים, הוצאת מודן וקרפד
Rating:4.393reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

מכל סוגי הקוגל הגודשים את המטבח היהודי, זה החביב עלי במיוחד הוא הקוגל הירושלמי, כי ממש כמו העיר שאת שמה הוא נושא (וממש כמו סרט הודי טוב) צחוק ודמע משמשים בו בערבובייה: הוא גם פשוט וגם מורכב וגם מתוק וגם חריף, גם טעים וגם משמין.

המצרכים :

  • 400 גרם אטריות ביצים דקות
  • 2 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • הרבה פלפל שחור גרוס (לפחות כף גדושה)

אופן ההכנה:

1מבשלים את האטריות במים רותחים עד לדרגת אל-דנטה. מסננים ומעבירים לקערה שאינה מפלסטיק.

2שמים את הסוכר והשמן בסיר קטן על האש ומערבבים עד שמתקבל קרמל בהיר (זהירות! בישול יתר יגרום לסוכר להישרף!). יוצקים את התערובת לאטריות שבקערה ומערבבים היטב. לא נורא אם חלק מהקרמל מתגבש לגושים בתוך האטריות – הוא יימס במהלך האפייה.

3מוסיפים לתערובת את הביצים, הפלפל והמלח ומערבבים היטב.

4משמנים היטב היטב תבנית אפייה עגולה או כמה תבניות אינגליש קייק. יוצקים את התערובת פנימה ומכסים בנייר אפייה. אופים עשר שעות (לילה שלם) בחום נמוך (100 מעלות).

5פורסים ומגישים בטמפרטורת החדר, עם הרבה מלפפונים חמוצים ליד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il