אוכל
אוכל
שונות

קוגל תפוחי אדמה וקיגל אטריות

אינה קראבצקי מגישה לכם מנה פולנית מסרותית שתעשה לכם את השבת

|7 מנות ל-7 ימים| פורסם17:11
קיגל אטריות
Rating:3.951reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (12 מנות):

לקוגל

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה מקולפים ומגוררים

  • 1/2 ק"ג בצל מגוררים
  • 4 כפות קמח תופח
  • 3 ביצים
  • 2 כפות מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 1/2 כוס שמן

לקיגל

  • חבילת אטריות מס' 10

  • 1/4 כוס שמן
  • 3/4 כוס סוכר
  • 5 כוסות מים רותחים
  • 4 ביצים
  • 2 כפיות גדושות פלפל שחור
  • 1.5 כף מלח
  • כפית קינמון

אופן ההכנה:

אופן הכנת הקוגל:

1סוחטים היטב את תפוחי האדמה והבצל.

2מוסיפים ביצים, קמח, מלח ופלפל השחור.

3מניחים בסיר נייר אפייה, שופכים את התערובת לסיר, מנערים קלות ויוצקים את השמן.

4אופים בתנור בחומם מראש ל- 180 מעלות כ-40 דק'.

אופן הכנת הקיגל:

1מטגנים את השמן עם הסוכר עד ליצירת קרמל.

2מכניסים את האטריות היבשות לקרמל ומערבבים היטב.

3מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים כארבע דקות על אש נמוכה עד שהאטריות סופחות את הנוזלים. מצננים.

4את האטריות המצוננות מעבירים לקערה ומוסיפים ביצים, קינמון, מלח ופלפל שחור.

5מכניסים את הבלילה לתוך תבניות אינגליש קייק או לסיר עם נייר אפייה בתחתית.

6אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לשעה או כל הלילה על פלטת שבת.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il