
מרק חומוס ומנגולדמרק בריא, טעים ומשביע עם גרגרי חומוס, ירקות ועלי מנגולד. אין כמו לחזור הביתה למרק חם![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
אני באופן אישי הכי אוהבת מרקים שיש בהם מספיק רכיבים משביעים כדי שיוכלו לעמוד כמנה עיקרית, ואפילו להחזיק ארוחה שלמה, שכיף לאכול עם הילדים בערבים הקרירים. אחד הכוכבים של המרק שלפניכם הוא החומוס - ולא הממרח, כמובן, אלא הגרגירים עצמם. ההמלצה שלי היא להשרות ולבשל כוס של חומוסים, שיהיה במקרר. זה יכול להיות נשנוש טעים ומזין שילדים (לא קטנים מדי, בגלל סכנת החנק) ממש אוהבים לאכול ככה, עם קצת מלח ולימון, וגם תוספת למרקים, תבשילים וסלטים שמעלה את הערך החלבוני ותורמת לרמות השובע. אופציה לא פחות טובה היא פשוט להצטייד בשקית של חומוס מבושל קפוא מהסופר. המצרכים :
אופן ההכנה:1מחממים מעט שמן זית בסיר גדול ומטגנים את הבצל קלות, עד שהוא מתרכך. 2מוסיפים את הגזר והדלורית ומטגנים 5 דקות נוספות. 3מפרידים את החלק הלבן של עלי המנגולד מהחלק הירוק וחותכים גס. 4מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס ואת הסלרי, השום והחלק הלבן של המנגולד, ומטגנים במשך 2 דקות נוספות. 5מוסיפים את העגבניות ואת חלב הקוקוס ומוסיפים מים עד כ-1 ס"מ מעל הירקות. 6מוסיפים את שיבולת השועל, הסויה והתבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות, עד שהגזר מתחיל להתרכך. 7מוסיפים את החלק הירוק של המנגולד ומבשלים עוד 5 דקות. *ליה שומרון פינדרהיא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |