אוכל
אוכל
שונות

חצ'פורי

פיתה, ביצה, גבינה צהובה ובולגרית או פטה - יופי של ארוחת ערב מהירה, שגם הילדים יכולים להכין

|mako אוכל| פורסם12:21
חצ'פורי אקספרס (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
Rating:4.9256reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

תחילתו של המתכון הזה באמצע העונה השנייה של "מאסטר שף".סימה מכינה חצ'פוריוגמדת הבית הגדולה מחליטה שזה לגמרי בשבילה. אני? מפרגנת בכיף. שמרים, בצק, לישה וכל הכרוך בחצ'פורי לפי הספר. רק שמהר מאוד התחיל להתחשק לה חצ'פורי פחות או יותר עשרים דקות לפני זמן ארוחת הערב, מה שהפך את כל העניין לקצת יותר בעייתי.

הראש היצירתי של גיל שמונה לא ויתר. "אמא, יש פיתה בפריזר? יש לי רעיון!". כך נולד החצ'פורי אקספרס – גרסה קלה ומהירה למאפה הגאורגי, בלי התעסקות עם בצק בשעות הלחץ. אפשר לגוון בסוגי הגבינות (אצלנו מעדיפים שילוב של פטה וגוש חלב). זמן האפייה תלוי במידת העשייה הרצויה של החלמון - 10 דקות לחלמון נוזלי, 16-17 דקות לחלמון מוצק לחלוטין. בתיאבון!

המצרכים (1 מנות):

  • 1 פיתה עבה
  • 3 כפות תערובת גבינות שאוהבים (מלוחות וצהובות)
  • ביצה
  • זעתר (אפשר להחליף בעשבי תיבול יבשים אחרים – אורגנו, תימין וכו')
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1בעזרת סכין חדה חותכים עיגול גדול בדופן אחת של הפיתה. מקפידים להשאיר שוליים של 1 ס"מ ונזהרים לא לחתוך את הדופן השנייה. מסירים את העיגול החתוך כך שנשאר בסיס עם שוליים מוגבהים.

2מפזרים את הגבינות ויוצקים את הביצה עליהן. מפזרים זעתר, מלח ופלפל.

חצ'פורי אקספרס - ההכנהשופכים את הביצה בזהירות|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

3אופים בטוסטר אובן או בתנור בחום של 180 בין 10 ל-17 דקות, לפי מידת העשייה הרצויה.

• אפשר להוסיף ירקות כמו פלפלים חתוכים, עגבניות, קוביות חציל קלוי או עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה וכוסברה.

אסתי ידידיה היא בעלתסטודיו תופיניםלשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.

>> בשבוע שעבר הכנו מאפינס מקסימים

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il