אוכל
אוכל
שונות

ביצים טורקיות (טורקיש אגז)

לא סתם מנת הביצים הזאת הפכה לטרנד עולמי: ביצים עלומות עטופות ברוטב מפוצץ צבע וטעמים ומתחת יוגורט קרמי. תיזהרו לקרוא לזה שקשוקה זה סיפור אחר לגמרי, לא פחות טעים וקוראים לו טורקיש אגז. תכינו ומיד תבינו

|mako אוכל| פורסם08:24
Rating:3.530reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 2-3 ביצים
  • כץ חומץ

לבסיס היוגורט:

  • 2 גביעי יוגורט יווני (כ-250 גרם)
  • שן שום כתושה
  • מעט מלח גס

לרוטב:

  • 20 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית פפריקה חריפה/צ'ילי גרוס
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • חצי כפית מלח

להגשה:

  • 1-2 פרוסות לחם
  • פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מכינים את בסיס היוגורט: מערבבים בקערה יוגורט עם שום כתוש ומלח.

2מכינים ביצה עלומה: מביאים סיר עם מים וחומץ על סף רתיחה, שוברים ביצה לקערה, מערבבים את המים בסיר ליצירת מערבולת ומעבירים אותה בעדינות לתוך המים. אחרי 3-4 דקות מוציאים את הביצה מהמים ומעבירים לקערה עם מי קרח (בשלב זה היא תהיה רכה מבפנים אבל יציבה מבחוץ).

3מחממים מחבת ומערבבים בה חמאה, שמן זית ותבלינים.

4מרכיבים את המנה להגשה: על צלחת מורחים שכבה של היוגורט, מניחים מעליו את הביצים ולבסוף יוצקים את הרוטב החרפרף מהמחבת. מגישים עם לחם.

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצבלעוד מתכונים מעולים

או באינסטגרם המהמם שלה

טורקיש אגז. לא לחכות, פשוט להכיןטורקיש אגז. לא לחכות, פשוט להכין|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il