מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
שונות

פנקייק פיצה

איך לא חשבנו על זה קודם? שרון ברקוביץ' עם מתכון שהוא איחוד מתבקש של שתי קלאסיקות: קל ומהיר כמו פנקייק, מספק, משביע ומגיע חתוך למשולשים כמו פיצה. בשבילנו אקסטרה זיתים, ושיהיו ירוקים. תודה

|ברקו מייד| פורסם12:28
פנקייק פיצה (צילום: שרון ברקוביץ, ברקו מייד)
צילום: שרון ברקוביץ, ברקו מייד

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

לתבנית בקוטר 28 ס"מ:

  • 1 ביצה
  • כוס וחצי חלב
  • כוס וחצי קמח תופח
  • 2 כוסות גבינה צהובה מגורדת (חצי לבלילה, שלושה רבעים לאמצע ושלושה רבעים ללמעלה)
  • חצי כפית מלח

לרוטב עגבניות:

  • שלושת רבעי כוס מחית עגבניות (רצוי מאלה שבבקבוק זכוכית)
  • חצי כפית שבבי שום/ אבקת שום
  • 1 שקית של תבלינים לפיצה (אלה שמקבלים עם המשלוח)
  • כפית אורגנו יבש/טרי
  • מעט מלח

בנוסף:

  • מעט שמן לטיגון
  • שלושת רבעי כוס תוספות לפיצה שאוהבים: זיתים, תירס, פלפל, בצל, פטריות וכו'

אופן ההכנה:

1לקערה גדולה שוברים ביצה, מוסיפים את החלב וטורפים בעזרת מזלג. מוסיפים את הקמח התופח, חצי כוס גבינה צהובה מגורדת (שימרו את השאר להמשך) ומלח. מערבבים היטב.

2במחבת עם ידיות חסינות אש (אם אתם לא בטוחים לגבי הידיות תצפו אותן היטב בנייר כסף) יוצקים מעט שמן ומחממים את המחבת היטב. מוסיפים 3 מצקות מהבלילה ומניעים את המחבת לצדדים כדי לפזר באופן אחיד. מנמיכים לאש קטנה.

3בעזרת כף מורחים על החלק העליון חצי כוס רוטב עגבניות ומעליו מפזרים 3/4 כוס גבינה מגורדת ואיזה תוספות שרוצים.

4יוצקים מעל את יתרת הבלילה, מטגנים כ-10 דקות עד שהחלק התחתון שחום ויפה (איך יודעים? מרימים בזהירות ובודקים).

5בינתיים מחממים את התנור ל-200 מעלות.

6לוקחים מגש גדול ומחליקים אליו בזהירות את הפנקייק, במטרה שהצד שכבר טוגן יהיה התחתון. הופכים בזהירות את המגש מעל המחבת כך שכעת הצד שלא טוגן יהיה למטה.

7על הצד שכבר טוגן (שכעת נמצא למעלה) מורחים שוב רוטב עגבניות ומפזרים גבינה צהובה ותוספות שאוהבים.

8כשהצד התחתון מזהיב, מכבים את האש ומעבירים את המחבת לתנור החם. אופים כ-10 דקות עד שכל הגבינה נמסה והחלק העליון מעט זהוב.

מגישים חם (אפילו שגם קר זה טעים..)

לעוד מתכונים קלים שאשכרה אפשר להכין בבית עקבו אחרי BERKO MADE בפייסבוקובאינסטגרםאו בקרובאתר.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il