אוכל
אוכל
שונות

אטריות אורז עם ירקות

בואו להקפיץ לכם מנה אסייתית מנצחת ברבע שעה

|mako| פורסם08:20
אטריות אורז ופפאיה (צילום: עמרי אנדרס צורף)
צילום: עמרי אנדרס צורף

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (5 מנות):

  • 2 פרוסות פפאיה טרייה ובשלה (כתומה מבפנים. אם היא ירוקה חפשו מתכון אחר, גם כאלה יש)

  • 1 ראש ברוקולי קטן
  • 1/2 סלסלת פטריות
  • 6-7 חופנים של "מקלוני אורז" – או כל סוג של אטריות אורז
  • כמות שמן שתספיק לטיגון חצי עמוק
  • 1 כף שמן קוקוס (אפשר להחליף בכל שמן אחר אם רוצים)
  • אבקת צ'ילי
  • קארי
  • רוטב סויה

אופן ההכנה:

1קוצצים את הפפאיה לקוביות קטנות (בערך 1/2 ס"מ, אפשר גם פחות), את הפטריות לפרוסות ואת הברוקולי לפרחים קטנטנים. 2. מחממים את שמן הקוקוס או התחליף שלו ומוסיפים את כל הירקות ואת הפפאיה. 3. מטגנים שתיים-שלוש דקות ומוסיפים את הצ'ילי והקארי – בערך חצי כף מכל תבלין . 4. מנמיכים את האש ומחממים את סיר השמן החצי עמוק. 5. מכינים צלחת ומזלג. תופסים חופן קטן של אטריות אורז ומשליכים אותן לשמן כשהוא ממש רותח. תוך 1-2 שניות האטריות יתנפחו. ממתינים עוד 2-3 שניות ומוציאים אותן לצלחת. חוזרים על הפעולה עד שכבר אין מקום על הצלחת. 6. מוסיפים 2 כפות סויה לירקות ומוזגים אותם בעדינות על האטריות. 7. אוכלים מיד.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il