אוכל
אוכל
שונות

שקשוקה ירוקה

שקשוקה מרהיבה וטעימה עם תרד ומנגולד בציפוי גבינה מוקרמת

|מקום בלב| פורסם15:29
שקשוקה ירוקה (צילום: טארק שהואן)
צילום: טארק שהואן
Rating:4.758reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

  • 300 גרם תרד שטוף ויבש

  • 200 גרם מנגולד (רק העלים הירוקים) שטוף ויבש
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 בצלים לבנים קצוצים דק
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כוסות שמנת מתוקה
  • 2 כפות קמח לבן מנופה
  • קורט אגוז מוסקט
  • גבינת מוצרלה (או צהובה) מגורדת
  • 4 ביצים

אופן ההכנה:

1מחממים במחבת גדולה שמן זית ומטגנים את השום והבצל עד לקבלת גוון זהוב.

2מוסיפים את התרד והמנגולד ומערבבים במשך 7 דקות עד שהעלים מאבדים חצי מנפחם.

3מוסיפים את השמנת ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

4מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים במשך 20 דקות על אש נמוכה.

5מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת מסה סמיכה.

6מוסיפים את הביצים ומכסים את המחבת למשך 4 דקות.

7מכבים את האש, מפזרים מעל גבינת מוצרלה או גבינה צהובה ומכניסים לתנור במצב גריל עד להקרמה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il