אוכל
אוכל
שונות

החמין של סמדי

זה לא כל יום שמקבלים מתכון לצ'ולנט יד ראשונה מהמאסטר. קבלו אותו: החמין הקבוע של שבת בבוקר בבית וקנין

|mako| פורסם16:50
החמין של סמדי - מוכן בצלחת (צילום: סמדר וקנין)
צילום: סמדר וקנין
Rating:4.5124reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (7 מנות):

  • 1 בצל

  • מעט שמן
  • 2 כוס חומוס מושרה
  • בשר מס' 8, חתוך לקוביות
  • 2-3 חתיכות רגל פרה (אפשר לשים יותר אם אוהבים)
  • למי שאוהב - 2 חתיכות גידים
  • 7 תפוחי אדמה קטנים, מקולפים
  • 5 ביצים
  • 1 ראש שום
  • 2 כוסות חיטה
  • 1/2 כוס עדשים
  • 1 חבילה ג'חנון
  • 2 כפות כמון
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • כף וחצי אבקת מרק עוף
  • 1 כפית פלפל לבן
  • 1 כף דבש או סילאן

אופן ההכנה:

1קוצצים את הבצל ומטגנים בכף שמן עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את גרגירי החומוס, הבשר, הרגל והגידים.

2מכסים במים, מביאים לרתיחה טובה של 10 דקות, ומורידים את הקצף מלמעלה.

3שמים בסיר החשמלי את הבשר עם החומוס שהרתחנו, עליהם מסדרים את תפוחי האדמה, ועליהם את הביצים ואת ראש השום השלם.

4מפזרים את התבלינים, ומוסיפים מים רותחים עד כיסוי תפוחי האדמה והביצים.

5שוטפים את החיטה ושמים בקערה. מוסיפים את העדשים, 1/2 כפית פפריקה, כפית כמון, 1/2 כפית פלפל לבן, 4 שיני שום ומעל 2 כפות שמן.

6מערבבים ושופכים לתוך שקית. ממלאים מים עד כפול מגובה החיטה, קושרים את השקית, יוצרים חורים עם קיסם ומניחים בסיר.

7לג'חנון: לוקחים שקית, מניחים בתוכה נייר אפייה ומסדרים עליו את הג'חנון (רצוי לחצות את הג'חנונים קודם). מפזרים מעל כף דבש, סוגרים את נייר האפייה ומעל את השקית, קושרים ומניחים בסיר.

8סוגרים את הסיר ומפעילים. אני שמה אותו בשישי אחר הצהריים על מצב של high לשעה, ואחר כך מעבירה למצב של low ושמה מגבת על המכסה – עד הבוקר.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il