אוכל
אוכל
שונות

אומלט ספרדי עם עגבניות צלויות

וגם עם פלפלים ודג בקלה לארוחת בוקר עשירה

|מסעדת פרידה קאלו| פורסם11:02
מחבת עם אומלט קישואים ובייקון ממסעדת מנטה ריי (צילום: 2יח
צילום: 2יח"צ
Rating:53reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 2 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים דק

  • גבעול כרשה שטוף ופרוס לטבעות
  • כ-8 ביצים
  • 10 שיני שום קלופות ופרוסות
  • 3 עגבניות חתוכות לשישיות
  • חופן עלי בזיליקום
  • שמן זית או שמן סויה
  • פלפל אדום חתוך לרצועות
  • פילה של דג בקלה, חתוך לרצועות דקות
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1את העגבניות החתוכות שמים בקערה. מוסיפים מחצית מהשום הפרוס, עלי בזיליקום שלמים, מעט שמן זית, מלח ופלפל שחור (אם יש גם מעט סוכר חום), מערבבים ומפזרים על מגש. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכרבע שעה. מצננים.

2מכינים את תפוחי האדמה לאומלט: מחממים מחבת ובה כמות נדיבה של שמן זית או שמן סויה. מוסיפים את כל תפוחי האדמה ובעזרת כף עץ מערבבים כל הזמן ושומרים שתפוחי האדמה לא יידבקו. לאחר כשלוש דקות מורידים לאש קטנה-בינונית, מוסיפים את הכרישה וממשיכים לערבב עד שתפוחי האדמה והכרישה רכים לגמרי ואפילו מעט שחומים.

3טורפים את הביצים בקערה ומוסיפים להן את תפוחי האדמה והכרשה. מתבלים במעט מלח ופלפל.

4במחבת טפלון גדולה מחממים מעט שמן זית. מוסיפים את הפלפלים האדומים והשום, ולאחר כשתי דקות את העגבניות הצלויות. ממשיכים לבשל עוד כדקה ושופכים פנימה את כל תכולת הביצים ותפוחי האדמה. מסדרים למעלה את רצועות הדגים ועלי בזיליקום שלמים, מכסים במכסה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהאומלט מוכן.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il