אוכל
אוכל
שונות

אצבעות פולנטה ותירס טרי פריכות

מקלות פריכים ומשגעים של פולנטה, תירס ופרמזן, שמטוגנים בציפוי של פירורי לחם. מי שזה מזכיר לו שניצל תירס צודק - מדובר בגרסה הבוגרת של שניצל תירס, עם רוטב איולי אלוהי בצד

|mako אוכל| פורסם09:54
אצבעות פולנטה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.582reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (8 מנות):

  • 1 כוס גרגירי תירס טרי
  • 1 כוס קמח תירס לפולנטה
  • 4 כוסות חלב
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • ¼ כוס פרמזן מגורד

לציפוי ולטיגון:

  • ½ כוס קמח לבן
  • 3 ביצים
  • 1 כוס פירורי לחם
  • שמן עמוק לטיגון

לאיולי:

  • 3 חלמונים
  • ½ חבילה כוסברה, קצוצה
  • ½ פלפל אדום חריף, קצוץ
  • 1 כף חרדל
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • ½ כוס שמן זית
  • ½ כוס שמן קנולה
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח

אופן ההכנה:

1להכנת האיולי: מערבבים במעבד מזון את כל חומרי האיולי מלבד השמנים, מיץ הלימון והמלח. מוסיפים תוך כדי טחינה את השמנים עד לקבלת מרקם של מיונז. מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח.

2טורפים יחד את כל מרכיבי הפולנטה מלבד הפרמזן בסיר, על אש נמוכה, עד שכל הנוזלים נספגים בפולנטה ומתקבל מרקם סמיך מאוד.

3מורידים את התערובת מהאש, מוסיפים פרמזן ויוצקים לתבנית. גובה המסה צריך להיות 3 ס"מ. מקררים ל-6 שעות לפחות.

4מוציאים את הפולנטה מהמקרר וחותכים לאצבעות של 6 על 2 ס"מ.

5מצפים את האצבעות בקמח, ביצה ופירורי לחם (בדומה לשניצל) ומטגנים בשמן עמוק.

המתכון באדיבות שף יוסי שטרית ממסעדתKitchen Market

>> בשבוע שעבר הכנו מקלובה צמחונית מעלפת
>> אוהבים אוכל גרוזיני? ראצ'ה עברה לתל אביב והיא מחכה לכם
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il