אוכל
אוכל
שונות

סלט עדשים שחורות עם בטטות ופיצוחים

סלט בריאות עשיר בכל טוב, אבל עד הסוף: עדשים שחורות, בטטות מטוגנות בצ'ילי ופפריקה שנותנות טעם פיקנטי משגע והמון אגוזים מכל הסוגים: קשיו, מלך וגם פקאן. ורגע, יש עוד: מעל הכל רוטב מושלם של שום וסילאן

|mako אוכל| פורסם07:20
סלט עדשים (צילום: רחלי קרוט, mako אוכל)
צילום: רחלי קרוט, mako אוכל
Rating:4.7207reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 1 בטטה גדולה או 2 קטנות
  • 2 כפות שמן זית
  • חצי כפית צ'ילי גרוס
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית מלח ים גרוס
  • רבע כוס פיסטוקים
  • רבע כוס פקאנים טבעיים
  • רבע כוס אגוזי קשיו טבעיים
  • רבע כוס אגוזי מלך
  • רבע צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה
  • רבע צרור עלי נענע
  • 3 גבעולי בצל ירוק

לרוטב (מספיק ל-2 סלטים):

  • 6 כפות שמן זית או קנולה
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות מייפל או סילאן או סוכר חום דמררה
  • כפית מלח (או יותר לפי הטעם)
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 שן שום קלופה

אופן ההכנה:

1מבשלים את העדשים במים רותחים במשך 15-20 דקות, עד שהעדשים רכות אבל לא מאבדות את צורתן. מסננים.

2מקלפים את הבטטה וחותכים לקוביות בגודל ס"מ.

3במחבת רחבה מטגנים את קוביות הבטטה בשמן זית במשך 3 דקות. מתבלים בצ'ילי, פפריקה ומלח וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שקוביות הבטטה מזהיבות ומתרככות. מעבירים לקערה עם העדשים.

4באותה מחבת שבה טוגנה הבטטה, זה בסדר אם נשאר בה מעט שמן, מטגנים את כל האגוזים: פיסטוקים, פקאנים, אגוזי קשיו ואגוזי מלך עד שהם מזהיבים. מצננים על קרש חיתוך ורק אחרי שהם מתקררים לגמרי קוצצים גס.

5קוצצים גס את הכוסברה והנענע וקוצצים את הבצל הירוק לרצועות דקות.

6מערבבים בצנצנת את מצרכי הרוטב פרט לשום. מגרדים את השום על החלק הדק בפומפייה, לתוך הצנצנת ומנערים היטב.

7לתוך הקערה עם העדשים ובטטה מוסיפים את עשבי התיבול והאגוזים ומערבבים. מזלפים 2-3 כפות מהרוטב ומערבבים בעדינות.

>> מתכונים לפסח

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il